Utilizatorii Facebook vor trebui să instaleze aplicaţia Moments pentru a-şi păstra fotografiile

13.06.2016
Utilizatorii Facebook vor trebui să instaleze aplicaţia Moments pentru a-şi păstra fotografiile

Facebook are obiceiul de a lansa multe aplicaţii pentru smartphone-uri, încercând să ofere câte una pentru fiecare funcţie importantă a reţelei de socializare. Moments, aplicaţia dedicată fotografiilor lansată de curând, devine astfel singura metodă prin care poţi păstra imaginile sincronizate automat din aplicaţia mobilă Facebook pe serverele companiei. Utilizatorii au fost deja înştiinţaţi că începând cu data de 7 iulie, cei care nu folosesc noul software vor rămâne fără fotografiile şi clipurile video salvate automat în cloud.

Aceasta nu este prima dată când Facebook obligă utilizatorii să instaleze o aplicaţie după ce o funcţie a fost separată de reţeaua de socializare principală. Înainte, aplicaţia Facebook oferea posibilitatea de sincronizare a fotografiilor de pe telefon direct în librăria de pe profilul personal în dosare private. Cei care au folosit funcţia în trecut, dar nu vor să instaleze aplicaţia Moments, sunt instruiţi să îşi salveze conţinutul stocat în „Synced Albums” şi „Synced Photos” înainte de data amintită anterior.

Facebook a decis să anunţe utilizatorii atât prin intermediul aplicaţiei de mobil, cât şi prin intermediul e-mail-ului, iar această mişcare a dus la confuzii. Mulţi au crezut că toate fotografiile de pe profilul personal de Facebook ar putea dispărea dacă nu instalează Moments, însă acest lucru nu este adevărat. Cu siguranţă însă, frica de a pierde fotografiile stocate pe Facebook îi va împinge pe mulţi dintre utilizatorii reţelei de socializare să încerce noua aplicaţie.

Moments este disponibil gratuit pe AppStore şi Google Play Store. Se pare că o versiune pentru Windows 10 Mobile nu a fost încă lansată şi nici nu au fost oferite detalii despre disponibilitatea acesteia în viitor. Întrucât majoritatea dezvoltatorilor se feresc de Windows Store este posibil ca funcţia de sincronizare automată a fotografiilor să nu fie implementată niciodată pe această platformă.

Citeşte şi Facebook Moments a fost lansat în Europa fără capabilitatea de a recunoaşte feţele persoanelor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult