Utilizatorii Periscope au de acum opţiune pentru păstrarea sesiunilor live stream ca înregistrări permanente

05.05.2016
Utilizatorii Periscope au de acum opţiune pentru păstrarea sesiunilor live stream ca înregistrări permanente

Una din principalele caracteristici prin care Periscope se deosebea de alte servicii care oferă suport pentru streming video era absenţa opţiunii pentru păstrarea transmisiunilor ca şi înregistrări permanente. Ştergerea automată a sesiunilor live stream la 24 ore după ce au fost realizate asigura că participanţii au la dispoziţie conţinut proaspăt de urmărit şi prevenea transformarea Periscope într-un fel de YouTube pentru amatori.   

Disponibilă în versiune pentru Android şi iOS, Periscope este o aplicaţie pentru live streaming care îţi permite să urmăreşti în timp real transmisiunile făcute de alţi utilizatori Periscope şi să transmiţi propriile secvenţe video, arătând altor utilizatori locuri, evenimente şi întâmplări interesante. Problema era că până acum, serviciul nu oferea nicio modalitate pentru păstrarea permanentă a momentelor cu adevărat interesante, utilizatorii fiind nevoiţi să apeleze la aplicaţii create de terţi pentru a salva înregistrările şi apoi reposta folosind alt serviciu de video sharing.

De acum, tot ce are de făcut un utilizator Periscope pentru a salva permanent clipurile video rezultate după sesiuni live stream este să adauge hashtag-ul #save în titlul acestora.

Deşi se află încă la stadiu de testare beta, suportul pentru păstrarea transmisiunilor ca înregistrări permanente este disponibil deja pentru toţi utilizatorii Periscope.

Vezi şi Aplicaţia săptămânii: Periscope for Android

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult