Utilizatorii Windows 10, pe cale să rămână fără suport Adobe Flash

28.12.2020
Utilizatorii Windows 10, pe cale să rămână fără suport Adobe Flash

Numărătoarea inversă pentru retragerea suportului Adobe Flash este aproape la final, utilizatorii de Windows 10 fiind întâmpinați cu mesaje pop-up solicitând dezinstalarea plugin-ului care va înceta să funcționeze după data de 12 ianuarie 2021.

Adobe a lansat ultima actualizare pentru extensia Flash în luna decembrie, trăgând linie peste două decenii în care tehnologia Adobe Flash a țintă predilectă pentru atacuri informatice. Conținutul de acest gen va dispărea complet de pe internet la începutul anului 2021, odată cu actualizările din partea Microsoft și Mozilla pentru browser-ele lor, Flash va rămâne disponibil în China, întrucât acolo există o versiune specială care încă este sub suport software.

Windows 10 Flash

Astfel, compania renunță de la data de 31 decembrie la suportul software pentru Flash, iar conținutul va fi blocat complet începând cu data de 12 ianuarie. Compania recomandă dezinstalarea imediată a sofware-ului după acea dată pentru a asigura securitatea sistemelor pe care rulează în prezent.

În pregătire pentru acest moment, utilizatorii Windows 10 care au instalată extensia Adobe Flash primesc deja mesaje de avertizare tip pop-up, solicitând dezinstalarea acesteia.

Chiar dacă este neutilizat, software-ul ar putea fi totuși exploatat pentru a obține acces la distanță la un computer, mai ales dacă nu mai primește actualizări de securitate. Suplimentar, Microsoft va lansa la începutul anului și o actualizare Windows opțională care verifică existența plugin-ului Adobe Flash, asigurând îndepărtarea automată a acestuia. Însă pentru „eradicare” completă va fi necesară și actualizarea browserului web preferat, la o versiune care nu mai include sport flash.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult