uTorrent 3.4 măreşte viteza la download şi adaugă protecţie împotriva atacurilor DDoS

uTorrent 3.4 măreşte viteza la download şi adaugă protecţie împotriva atacurilor DDoS

uTorrent, popularul client pentru reţeaua BitTorrent, a trecut la o nouă versiune.

uTorrent 3.4 schimbă în mod radical algoritmul folosit pentru alegerea surselor de download, crescând astfel vitezele de transfer şi rezistenţa împotriva atacurilor DDoS.

uTorrend 3.4 măreşte viteza la download şi adaugă protecţie împotriva atacurilor DDoS

Apreciat pentru interfaţa minimalistă şi consumul modest de resurse, uTorrent a evoluat într-unul dintre cei mai rapizi clienţi BitTorrent, apreciaţi pentru  stabilitate şi pachetul de funcţii oferite.

Ajuns la versiunea 3.4, uTorrent introduce o nouă metodă pentru conectarea utilizatorilor care împart acelaşi fişier, optimizată pentru eliminarea mai eficientă a conexiunilor lente şi sursele false de download, care nu contribuie cu date utile la torrent-ul activ şi împiedică schimbul eficient de date între ceilalţi utilizatori. În schimb, sunt preferate sursele de download aflate cât mai aproape de reţeaua utilizatorului, predispuse la atingerea unor viteze de transfer crescute.

Dacă până acum algoritmul responsabil cu alegerea surselor de download funcţiona pe principul primului venit, începând cu uTorrent 3.4 sursele de download sunt tratate prioritar, fiind acceptate conexiuni noi chiar şi după ce numărul maxim de slot-uri pentru download a fost atins. În  schimb, la conectarea unei surse ce a primit prioritate mai mare (este mai aproape de reţeaua utilizatorului, viteză de download mai mare) va fi îndepărtată automat sursa cu prioritatea cea mai mică. Procesul este repetat ori de câte ori este necesar,  menţinând astfel viteza de download la un nivel corespunzător. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult