Viteza SSD-urilor va fi rezolvată pe Windows 11. Microsoft va lansa curând un nou update

12.12.2021
Viteza SSD-urilor va fi rezolvată pe Windows 11. Microsoft va lansa curând un nou update

Microsoft pare să fi auzit plângerile fanilor din ultimele câteva zile, referitoare la performanța redusă a SSD-urilor atunci când sunt folosite pe Windows 11. Compania pregătește un nou update pentru sistemul de operare, care ar trebui să rezolve aceste probleme, însă utilizatorii vor putea alege dacă să îl instaleze sau nu. Update-ul KB5007262 va fi unul opțional și va fi lansat în următoarele câteva zile, alături de noile actualizări de securitate, care vor fi incluse.

Microsoft va rezolva problema printr-o actualizare opțională de Windows 11

Utilizatorii de Windows 11 ar trebui să verifice Windows Update marți, 14 decembrie, când update-ul KB5007262 ar trebui să fie lansat de Microsoft. Conform Windows Latest, acest update va corecta problemele legate de viteza de transfer scăzută pe anumite modele de SSD-uri pe Windows 11, însă nu este clar care era problema și de ce anumite modele erau afectate, în timp ce altele nu.

De altfel, există și diferențe de comportament pe același model de SSD, în cazul în care acesta este sau nu folosit ca unitatea principală pe care este sistemul de operare instalat. Mai mult, anumite SSD-uri puteau fi „reparate” prin instalarea driverelor originale de pe site-ul producătorului, în locul celor instalate automat de Windows la prima configurare.

Primele discrepanțe între viteza SSD-urilor pe Windows 10 și cea de pe Windows 11 a fost sesizată încă din stadiul beta al sistemului de operare, de minimum 3 luni. Se pare că Microsoft nu a considerat această problemă una urgentă, întrucât rezolvarea a durat peste trei luni de la primele rapoarte. În schimb, în cazul performanței scăzute pe procesoarele AMD, compania s-a mișcat mult mai repede.

Pe lângă viteza SSD-urilor, Microsoft lucrează și la rezolvarea altor probleme raportate de utilizatori. Se pare că unii utilizatori întâmpină o încetinire a performanței în File Explorer, cât și activitate mai lentă în meniurile care apar la apăsarea click dreapta. O parte dintre acestea sunt deja rezolvate, însă sunt încă în teste prin intermediul programului Windows Insider.

sursa: Windows Latest

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult