Vivaldi este primul web browser pentru mobil care poate afișa două rânduri de tab-uri

05.12.2021
Vivaldi este primul web browser pentru mobil care poate afișa două rânduri de tab-uri

Vivaldi încearcă să ajute acei utilizatori care mereu țin prea multe pagini deschise, oferind o modalitate comodă pentru administrarea acestora direct pe ecran.

Soluția preferată de Google pentru administrarea tab-urilor deschise în browser-ul Chrome este simpla afișare a numărului acestora pe un buton prezent în dreapta barei de adrese, utilizatorii știind astfel exact câte pagini au deschise în browser. Mai departe comutarea la tab-ul dorit se face într-un mod elegant, vizitând mai întâi o listă separată unde tab-urile deschise sunt reprezentate în mod intuitiv folosind un sistem de cartonașe care redau conținutul paginii web.

Problema este că acest mod de abordare nu este la fel de rapid precum, spre exemplu, click direct pe o altă selecție dintr-o listă de tab-uri afișată la vedere. În plus, cei cu aptitudini minimale pentru folosirea dispozitivelor smarphone pot fi foarte ușor încurcați de prezența unei liste „ascunse” de tab-uri, pe care ajung pur și simplu să o ignore, deschizând un alt tab ori de câte ori doresc să revină la pagina web vizitată anterior.

Deși, mai puțin eficientă în folosirea spațiului disponibil pe ecranul telefoanelor mobile, afișarea la vedere a uneia sau chiar două liste de tab-uri poate rezolva multe probleme pentru acei utilizatori care nu se pot descurca altfel. Încercând să facă pe placul cât mai multor utilizatori de Android cu putință, Vivaldi 5.0 adaugă această facilitate sub forma unei setări opționale ”New Tab Stack”, afișată la o apăsare prelungă pe butonul New Tab. Astfel, rândul de tab-uri afișat în mod temporar îți permite să comuți între un număr mai mare site-uri, la final dispărând când ai închis și ultimul tab din grupul respectiv.

Vivaldi 5.0

De asemenea, Vivaldi 5.0 reprezintă un mare pas înainte și pentru utilizatorii de tablete, noua versiune primind multiple optimizări pentru afișarea pe ecrane mari. Pe lângă un nou design de interfață, Vivaldi oferă și un panou lateral care ajută utilizatorii de tablete să-și optimizeze mai eficient spațiul disponibil pe ecran.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult