VLC 2.1 aduce suport video 4K, compatibilitate mai bună cu iOS şi Android şi multe opţiuni noi

VLC 2.1 aduce suport video 4K, compatibilitate mai bună cu iOS şi Android şi multe opţiuni noi

Faimoasa aplicaţie VLC, una dintre primele şi una dintre cele mai celebre playere multimedia multiplatformă, a primit o actualizare importantă care aduce o compatibilitate superioară cu platformele hardware Android, decodare 4K şi compatibilitate preliminară cu Modern UI.

Noua versiune 2.1 oferă decodare video şi audio asistată hardware pe platformele OS X, Android si Linux, utilizatorii Windows bucurându-se acum şi de compresia video hardware oferă de procesoarele Intel care oferă QuickSync. Suportul pentru formatele media a fost îmbogăţit cu şapte codec-uri video noi, incluzându-se şi suport pentru formatele în rezoluţie 4K, şi trei noi codec-uri audio.

VLC oferă suport mai bun pentru formate precum Blu-ray şi pentru fluxurile redate prin streaming HTTP, nucleul de decodare video oferind suport pentru mai multe palete de culoare în iOS şi posibilitatea utilizării shader-elor GPU pentru post-procesare în cazul iOS şi Android.

Nucleul audio a fost complet refăcut, acesta oferind acum procesare multicanal mai bună şi management mai bun al diferitelor ieşiri hardware audio disponibile. În cazul platformelor Windows  Vista, iOS si Android, VLC oferă module de procesare noi care oferă controlul preamplificării, downmix, realocarea canalelor audio şi spaţializare surround.

Android este acum suportat pe toate platformele hardware pe care acesta rulează, adică ARMv6, ARMv7, x86 şi MIPS, codul VLC 2.1 oferind compatibilitate cu versiunile software Android începând de la 2.1 până la 4.3. Compatibilitatea mai bună a sosit şi pe iOS, VLC fiind compatibile cu telefoanele şi tabletele Apple începând cu versiunea 5.0 a platformei. Compatibilitatea cu Windows 8 este acum mult mai bună, şi există chiar şi o versiune compilată pentru Windows RT şi mediul grafic Modern UI.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News