VLC disponibil acum în versiune beta pe Windows Store

30.06.2016
VLC disponibil acum în versiune beta pe Windows Store

VLC, popularul player multimedia open source, a ajuns în sfârşit şi pe magazinul de aplicaţii Windows Store. Acesta este disponibil în versiune beta şi oferă redarea oricărui format video şi audio disponibil, cât şi posibilitatea de a reda fluxuri online, fără download. Fiind o aplicaţie nativă pentru Windows 10, această versiune beneficiază de câteva funcţii noi, care nu puteau fi integrate în versiunea clasică.

Alături de interfaţa nouă, care se aliniază la filozofia de design Modern UI, VLC pentru Windows 10 poate fi acum controlat folosind comenzi vocale prin intermediul asistentei digitale Cortana. De asemenea, VLC rulează şi pe Windows 10 Mobile, oferind suport chiar şi pentru funcţia Continuum, pentru cei care se bazează pe smartphone pentru munca la birou. Această versiune beta nu vine cu toate funcţiile de care se va bucura cea finală.

Deşi VLC beta este o aplicaţie universală (UWP), aceasta încă nu este compatibilă cu alte dispozitive care pot rula astfel de software. Urmează să fie adăugat suport pentru consolele Xbox One şi headset-ul AR Hololens, lucru care va oferi posibilitatea de a naviga interfaţa fie cu un gamepad, fie cu gesturi fizice.

Puteţi descărca VLC beta gratuit de pe Windows Store, cu menţiunea că pot apărea probleme neprevăzute cu acest software, fiind vorba despre o versiune nefinisată.

Descarcă VLC beta

Citeşte şi VLC confirmat pentru lansare pe Windows 10 şi Xbox One

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult