VLC confirmat pentru lansare pe Windows 10 şi Xbox One

21.04.2016
VLC confirmat pentru lansare pe Windows 10 şi Xbox One

Consola Xbox One a fost încă de la început gândită pentru a satisface mai multe nevoi, de la rularea de jocuri video, până la consumul de conţinut multimedia şi navigare pe internet. Din păcate, consola nu dispune momentan decât de câteva aplicaţii pentru servicii de streaming şi de un player video intern limitat, făcând redarea de conţinut propriu destul de complicată. Se pare însă că odată cu suportul pentru aplicaţii universale de Windows 10 va veni şi celebrul player video VLC, acesta urmând să fie lansat în curând pe Windows Store.

Chiar dacă Windows Store nu este momentan disponibil pe Xbox One, Microsoft face demersuri pentru a lansa această funcţionalitate în vară. Thomas Nigro, programatorul care dezvoltă acum versiunea universală pentru platformele Windows a lui VLC Player, a dezvăluit că lansarea aplicaţiei este iminentă, iar suportul pentru Xbox One este în curs de finalizare. Aplicaţia va ajunge prima dată pe Windows 10 Mobile în variantă beta la începutul lunii mai, urmând ca la jumătatea lunii să fie lansată şi versiunea desktop.

Întrucât Microsoft sugerează dezvoltatorii care lansează aplicaţii pentru Windows Store să ofere suport pentru toate platformele compatibile (Windows 10, Windows 10 Mobile şi Xbox One), aplicaţia VLC care va fi lansată la mijlocul lunii mai va fi deja compatibilă cu consola de jocuri a companiei. Tot ce rămâne de făcut este ca Microsoft să lanseze magazinul de aplicaţii pe aceasta.

VLC este una dintre puţinele aplicaţii confirmate cu suport pentru Xbox One, în ciuda eforturilor pe care Microsoft le-a depus pentru a convinge dezvoltatorii să integreze suport pentru consolă în cadrul conferinţei Build. Vestea lansării VLC pe magazinul Windows 10 vine şi cu o veste proastă pentru utilizatorii de Windows 8 şi Windows RT. Aplicaţia pentru aceste dispozitive va mai primi un singur update, după care suportul software va înceta.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult