Waze a ajuns la versiunea 4.0. Primeşte interfaţă nouă

În cazul în care folosiţi telefonul pentru navitaţie în oraş, cu siguranţă aţi folosit la un moment dat Waze. Aplicaţia a intrat în portofoliul Google în 2013 şi de-a lungul timpului diferite componente ale sale au fost integrate în alte servicii ale companiei precum Maps. Cu toate acestea, Waze nu dispare, aplicaţia fiind actualizată de curând la versiunea 4.0. Acest update vine cu o serie de schimbări şi îmbunătăţiri, majoritatea fiind legate de interfaţa grafică, care a fost mult simplificată.

Waze este o aplicaţie utilă în special la volan, deci accesul la funcţii cu o singură mână ar trebui să fie o prioritate pentru designerii butoanelor şi meniurilor. Astfel, pornirea unui traseu pentru navigaţie poate fi făcută acum cu doar două apăsări pe ecran pentru adresele uzuale, iar butoanele sunt mai mari şi mai uşor de apăsat. Există şi alte funcţii îmbunătăţite precum trimiterea unui mesaj cu timpul până la destinaţie către contacte. Versiunea 4.0 a ui Waze poate de asemenea să se sincronizeze cu calendarul utilizatorului pentru a-i oferi rute alternative în cazul în care există evenimente programate în anumite zile.

Cu toate că interfaţa a fost refăcută aproape complet, aceasta păstrează aspectul colorat al versiunilor anterioare. Google nu pare să dorească trecerea la un design vizual apropiat de cel al aplicaţiei Maps, preferând separarea celor două servicii. Waze 4.0 este disponibil chiar acum pe AppStore pentru dispozitivele cu iOS, urmând ca în săptămânile următoare să fie lansat şi pentru Android în Google Play Store. Curios însă cum o aplicaţie atât de importantă Google apare mai întâi pe dispozitivele Apple şi nu pe cele bazate pe sistemul său de operare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult