Web browserul Opera primeşte funcţie AdBlock

10.03.2016
Web browserul Opera primeşte funcţie AdBlock

De acum, utilizatorii Opera vor putea elimina reclamele sâcâitoare din pagini fără să mai apeleze la extensii separate, funcţia AdBlock fiind integrată în cadrul aplicaţiei.

Dacă la alte web browsere, utilizatorii care doresc să blocheze afişarea reclamelor în pagini trebuie să apeleze la componente add-on, fanii Opera au scăpat de această grijă. Ultima ediţie Opera pentru dezvoltatori include un modul AdBlock care poate fi activat cu un simplu buton On/Off  afişat în dreapta barei de adrese.

 

Noul modul AdBlock, deşi aflat într-un stadiu timpuriu de implementare, funcţionează destul de bine şi ar putea pune Opera într-o poziţie avantajoasă faţă de competiţie. Fiind şi furnizori de publicitate, Google şi Microsoft nu au nicio motivaţie pentru a include funcţie nativă de blocare a reclamelor în propriile web browsere, riscând astfel să-şi vadă veniturile din publicitate diminuate.

Din fericire, dezvoltatorul Opera nu are această problemă, putând oferi utilizatorilor funcţia AdBlock fără a risca un conflict de interese cu alte produse vândute.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult