Web-design la minut: banere flash cu Powerbullet Presenter (2)

01.04.2009
Web-design la minut: banere flash cu Powerbullet Presenter (2)
Tutorial: cum să faci un baner flash complex cu Powerbullet

În continuarea primei părţi, în care îţi arătam cât de uşor şi cât de gratuit poţi crea un simplisim baner flash pentru site/blog, voi încerca să-ţi demonstrez cum prin două-trei clicuri în plus poţi realiza ceva mult mai complex, chiar profesional dacă ai şi veleităţi de artist. Şi dacă un minut e prea mult, încerc să te mulţumesc cu câteva exemple de generatoare online de banere flash banale, la secundă. N-am uitat nici de cei care au nevoie de codul HTML de inserare a flash-ului în pagina web.

Vârându-mă direct în primul subiect, hai să construim un baner flash mai complicat, cu mai multe slide-uri (3 în cazul de faţă) şi să-i adăugăm şi-un pic de audio. Voi fi mai sec în explicaţii, bazându-mă pe faptul că ai citit prima parte a materialului şi ştii deja să dai un "New (Project)", să ajungi la "Layout Dimmensions" ori să desenezi un amărât de cerc.

De data aceasta am stabilit dimensiunile banerului la 150×200 de pixeli (cum sunt cele ce apar pe coloană într-un site), aşa de dragul diversităţii. Ai în acest moment o singură pagină (slide) la dispoziţie. Vei mai adăuga două din meniul Page > Add (sau iconiţa cu dreptunghiul alb şi semnul plus sus în colţul drept). Cu iconiţele ce reprezintă două săgeţi dreapta-stânga treci de la o pagină la alta, iar numărul slide-ului selectat apare în dreapta căsuţei de modificare a fontului şi dimensiunii acestuia. Ai posibilitatea, oricând, de a şterge anumite pagini ori de a le schimba ordinea de apariţie (Page > Delete, respectiv Page > Shift Forward / Shift Backward). Mai departe, ai putea să umpli cu o culoare paginile. Adică fundalul (negru în banerul exemplu) care, atenţie, se menţine în toate slide-urile! Pentru a avea un slide cu alt fundal, fentezi prin introducerea unui dreptunghi de mărimea paginii (deci 150×200 px) pe care-l umpli cu culoarea dorită.

Powerbullet

Acum iei paginile la rând şi arunci în fiecare dintre ele text, forme geometrice şi/sau poze, apoi unora ori fiecăruia dintre aceste elemente le adaugi nişte efecte de animaţie. Iată ce am executat în exemplul meu (click pe link pentru a-l vedea):

  • Pagina 1 conţine un text căruia i-am oferit banalul font Arial cu mărimea de 24 pixeli – animat cu efectul QuickSpin In (fără delay sau time span), respectiv o poză arhicunoscută preluată via Google Images şi căreia i-am aplicat efectul Shake from left, deasemenea fără setări suplimentare;
  • Pagina 2 invită printr-o casetă de text la "băgarea creierului în priză" prin efectul Splat (fără alte setări); imaginea cu priza, sustrasă tot de pe Google a primit efectul Tremble; cum imaginea e pe fond alb, am mai inclus pe sub aceasta şi pe sub text un dreptunghi tot alb (fără efecte) astfel încât slide-ul să nu iasă prea oribil d.p.d.v. vizual
  • În pagina 3, cea cu mesajul final, de marketing, am plasat textul ce dispune de efectul Spin Drop from Left peste un dreptunghi galben ce a primit animaţia Smile;

În acest moment, ar fi cazul să vezi ce-ai încropit. Cu un simplu Page Preview nu poţi previzualiza decât slide-ul selectat. Pentru a previzualiza banerul în toată complexitatea sa te introduci in meniu la Project şi dai clic pe Export. Imediat se va deschide o pagină web în care vezi ce ai realizat.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News