Web-design la minut: banere flash cu Powerbullet Presenter (1)

19.03.2009
Web-design la minut: banere flash cu Powerbullet Presenter (1)
Prezentarea aplicaţiei, download

Ştiu, ai citit deja despre facerea în regim de fast-forward a GIF-urilor animate cu Photoscape. Şi ca să vezi că şi banerele flash se pot naşte la minut, tot pe bază de soft moca, eşti obligat să parcurgi clic-by-clic aplicaţia Powerbullet Presenter. E mai veche, de prin 2005, dar în niciun caz depăşită.

Răspund, înainte să fiu întrebat de o minte strălucită "de ce PowerBullet, de ce nu Dreamweaver Flash?": din cauza banilor, din cauza timpului infinit necesar citirii manualului de utilizare, a cerinţei limitate la a crea un nenorocit de banner – nu un site de artă naiv-abstractă.

Scurtă descriere

  • Powerbullet Presenter este o mică aplicaţie (câţiva mega) special concepută pentru a crea rapid şi simplu prezentări Flash.
  • Programul e similar cu Powerpoint, cu diferenţa că proiectele tale sunt salvate în formate gata de pus pe un website ori de trimis oricui ca autoexecutabil (pot fi rulate fără a fi necesară o aplicaţie de vizualizare deosebită, pe orice PC cu Windows).
  • Excelent pentru a încropi un tutorial, o broşură sau un slide-show flash cu timpi predefiniţi de tranziţie de la o pagină la alta.
  • Ca design se arată la fel de prietenos ca şi Wordpad-ul, editorul text minimalist din Windows.
  • Obiectelor incluse în pagina/paginile prezentării le poţi adăuga hyperkink-uri (link-uri către adrese web sau email) şi sunet.
  • Indiferent de ce font-uri alegi pentru textele inserate, cei care-ţi vor vizualiza prezentarea flash vor avea în faţă exact orginalul chiar dacă le lipsesc pe computer fonturile non-standard.

Powerbullet Presenter

Download
Avem la powerbullet.com/download.php două versiuni. 1.44 (Presenter Plus) – completă şi trecută de curând în categoria free software de către producător, cu installer de numai 3,2MB, respectiv 1.35 drept versiune minimală, gratuită de la începutul-începuturilor (2,7MB, installer). O descarci, fireşte pe aia completă. Varianta freeware este mai simplistă decât Powerbullet Presenter Plus însă iritantă prin faptul că interfaţa aplicaţiei deranjează vizual prin ceva linii gri scârboase (un fundal pe care nu am reuşit să-l schimb), iar câteva opţiuni de mare importanţă în ajustarea animaţiilor flash lipsesc cu desăvârşire.

Activarea versiunii ex-comerciale Powerbullet Plus (1.44)

  • După pornirea aplicaţiei intră în meniul Help şi dă clic pe Enter Registration Code.
  • Introdu la nume: Information Services and Technology 10
  • Key: 000014-4776X5-DX1HB9-VC9EPN-F3JG4Y-VK2CT3-TDFKKM-1DZZCU-MFD87W-NET9UN
  • Click pe Install registration code, dă ok la pop-up-urile care vor apărea şi închide aplicaţia. Reporneşte-o pentru a beneficia de varianta full.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News