WhatsApp lansează o versiune îmbunătățită a aplicației native pentru Windows

23.03.2023
WhatsApp lansează o versiune îmbunătățită a aplicației native pentru Windows

După o lungă perioadă de testare Beta, WhatsApp a lansat anul trecut aplicația nativă pentru Windows, însă nu fără critici legate de bug-uri și funcționalitate nu tocmai la nivelul ediției pentru Android sau iOS.

În răspuns la criticile primite până acum, Meta lansează o nouă versiune a aplicației WhatsApp pentru Windows, conținând numeroase îmbunătățiri la partea de performanță, cu accent deosebit pe funcțiile de apelare.

La fel ca și restul aplicațiilor listate pe Windows Store, versiunea WhatsApp pentru Windows este bazată pe Universal Windows Platform (UWP), noul format dezvoltat de Microsoft pentru aplicații Windows. Asta înseamnă că noul client WhatsApp dispune de integrare completă cu sistemul de notificări Windows, precum și o interfață adaptabilă la diferite formate de ecran, începând cu tablete și laptopuri compact, până la televizoare și PC-uri echipate cu monitoare de mari dimensiuni.

Noua versiune WhatsApp suportă sesiuni de videoconferință cu până la 8 participanți, sau 32 participanți pentru apelurile de voce, dezvoltatorul susținând că va crește aceste limite pe măsură ce serviciul continuă să fie îmbunătățit.

Totodată, aplicația dispune de o funcție writing pad și suport pentru conectarea de pe dispozitive multiple, ceea ce înseamnă că nu vei avea nevoie de smartphone pentru a accesa de pe PC contul tău de WhatsApp. În plus, conversațiile începute pe PC pot fi continuate pe smartphone și vice-versa, aplicația asigurând sincronizarea automată a istoricului de mesaje.

O altă noutate este extinderea suportului multi-device, clientul pentru PC continuând să funcționeze chiar și dacă smartphone-ul conectat ca și dispozitiv principal este oprit sau inaccesibil prin conexiunea la internet.

Aplicația WhatsApp pentru Windows poate fi instalată din pagina dedicată găzduită pe Windows Store, oferind o alternativă performantă și cu funcționalitate mult îmbunătățită la interfața WhatsApp web, disponibilă direct din browser.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult