WhatsApp pentru iPhone a fost actualizat cu telefonie şi partajare mai simplă

22.04.2015
WhatsApp pentru iPhone a fost actualizat cu telefonie şi partajare mai simplă

Popularul serviciu de mesagerie WhatsApp a lăsat să se înţeleagă că va implementa facilităţi de telefonie acum mai bine de un an, şi, după o perioadă de teste făcute pe un grup restrâns de utilizatori, opţiunea a devenit disponibilă pe platforma Android la finele lunii trecute. După trei săptămâni, şi utilizatorii iOS au la dispoziţie acest serviciu suplimentar.

La fel ca Facetime sau Skype, serviciul de telefonie oferit de WhatsApp este unul de tip Voice over IP şi foloseşte conexiunea la Internet pentru stabilirea legăturii cu ceilalţi utilizatori ai reţelei de mesagerie. Spre deosebire de Skype însă, serviciul de telefonie din WhatsApp nu oferă şi interconectarea cu serviciile tradiţionale de voce fixe sau mobile.

Opţiunea de telefonie este inclusă în noua versiune WhatsApp pentru telefoanele iPhone, însă activarea efectivă a serviciului se va face treptat în cursul săptămânilor următoare. La fel ca în cazul versiunii Android, acest serviciu de telefonie va fi gratuit.

Cu această ocazie, dezvoltatorii WhatsApp au implementat şi alte noutăţi. Aplicaţia fructifică noul sistem de extensii din iOS 8 şi permite partajarea rapidă a imaginilor, filmărilor sau adreselor Web din cadrul altor aplicaţii. O altă noutate la capitolul funcţionalitate este posibilitatea editării contactelor direct din interfaţa WhatsApp.

La fel ca Facebook Messenger, cu care partajează de altfel acelaşi proprietar, WhatsApp oferă acum un buton care permite accesarea camerei foto direct din fereastra pentru discuţii pentru trimiterea unei imagini sau alegerea unei capturi deja făcute şi stocate în memoria telefonului. Aplicaţia permite acum trimiterea concomitenta a mai multor fişiere video, iar utilizatorii pot decupa şi roti secvenţele filmate în prealabil.

Actualizarea WhatsApp 2.12.1 pentru iPhone este disponibilă gratuit în magazinul de aplicaţii App Store, însă pentru activarea opţiunii de telefonie VoIP va trebui să mai aveţi puţină răbdare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News