WhatsApp va permite blocarea contactelor de la prima notificare de mesaj

16.01.2023
WhatsApp va permite blocarea contactelor de la prima notificare de mesaj

Versiunea WhatsApp pentru Android primește o nouă setare care permite blocarea contactelor încă de la prima notificare pop-up, afișată la recepționarea mesajelor trimise de utilizatori care nu se află în lista ta de contacte. O altă îmbunătățire vizează interfața dedicată camerei foto, care de acum va apărea împărțită pe două tab-uri, cu opțiuni personalizate pentru poze și captură video.

Dacă în formula oferită până acum, blocarea unui contact pe WhatsApp se putea face doar după ce conversația era deja „consemnată” ca și sesiune de chat în istoricul aplicației, blocarea persoanelor incomode va fi mult mai directă de acum înainte. Astfel, în loc să cauți în listă sesiunea de chat nou apărută, să o selectezi și să alegi opțiunea Block, vei putea accesa această setare direct din notificarea Android declanșată pentru primul mesaje recepționat. Astfel, orice tentativă de hărțuire pe WhatsApp vor putea fi „rezolvate” cu minim de efort, fără să intri măcar în aplicație.

Relevantă doar pentru solicitările de mesaje primite de la persoane care nu se regăsesc deja în agenda WhatsApp, noua setare rapidă pentru blocarea contactelor apare împreună cu interfața de captură împărțită pe tab-uri Video și Photo, deocamdată doar în versiunea WhatsApp Beta v2.23.2.5. Probabil că administratorul Meta va anunța oficial noua funcționalitate, la o dată ulterioară.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult