WhatsApp va permite protejarea aplicației cu amprentă

30.04.2023
WhatsApp va permite protejarea aplicației cu amprentă

WhatsApp extinde funcția Chat lock, adăugată pentru protejarea cu amprentă a arhivei de chat, permițând oprirea integrală a accesului în aplicație folosind autentificare biometrică.

WhatsApp folosește deja criptare pentru protejarea archivei de chat, însă doar la sincronizarea cloud între dispozitive atașate aceluiași cont de utilizatori. Odată descărcate pe dispozitiv, mesajele și atașamentele pot fi accesate de oricine reușește să obțină acces la telefonul deblocat.

În timp ce funcția Chat lock, ar putea fi deosebit de utilă celor care folosesc WhatsApp în scop de serviciu, ținând schimburile de mesaje confidențiale cât mai departe de priviri indiscrete, protecția oferită nu este completă. Spre exemplu, oricine-ți poate vedea celelalte chat-uri inspectând telefonul deblocat și lăsat nesupravegheat. WhatsApp vine să rezolve și această problemă permițând folosirea metodei preferate de autentificare biometrică pentru controlarea accesului în aplicație.

Noua funcție App Lock va cere validarea accesului atât la pornirea aplicației, cât și la intervale de timp prestabilite (ex. 5-10 minute), validând că persoana care folosește telefonul este un utilizator recunoscut. Spre exemplu, Telegram oferă o funcționalitate asemănătoare încă din anul 2018, permițând controlarea accesului la pornirea aplicației de mobil.

Protejarea aplicațiilor și datele acestora folosind o parolă sau alt mijloc de autentificare biometrică nu este ceva nou. Spre exemplu, Xiaomi oferă de ceva timp capabilități app lock în interfața MIUI, iar funcționalitatea poate fi obținută și cu ajutorul unor aplicații specializate disponibile în Play Store. Însă odată cu implementarea oficială în clientul WhatsApp, utilizatorii platformei de mesagerie vor putea avea garanția că protecția oferită este la cel mai ridicat nivel, ușor de activat și fără modalități ascunse de ocolire.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult