WhatsApp va permite schimburi de poze la calitate originală

20.01.2023
WhatsApp va permite schimburi de poze la calitate originală

Deși pare ceva banal, trimiterea unei poze pe WhatsApp sau alte platforme de socializare, nu se face chiar la calitatea originală, majoritatea platformelor de socializare folosind algoritmi de reprocesare care reduc dimensiunea fișierului, în detrimentul calității imaginii.

Introdusă ca o metodă de a obține timpi cât mai reduși de așteptare la schimburile de poze, convertirea automată a imaginilor la rezoluții inferioare devine tot mai puțin necesară, pe măsură ce atât utilizatorii de PC, dar și cei de mobil, accesează conexiuni de internet la viteze broadband/5G.

Spre deosebire de servicii precum Google Photos, preluarea pozelor la calitate originală nu implică stocare permanentă a fișierelor respective, ci doar o viteză suficient de bună a conexiunii la internet.

Începând cu versiunea 2.21.15.7 a aplicației de Android, utilizatorii WhatsApp vor putea accesa trei setări de calitate din meniurile WhatsApp:

  • Automatic – la conexiune prin WiFi, calitatea imaginii este prioritară
  • Best Quality – compresia păstrează aproximativ 80% din calitatea originală, în limita unei rezoluții de 2048×2048 pixeli
  • Data Saver – soluție la calitate „Web”, nu atât de redusă încât să elimine detalii esențiale din imagine, favorizând transmiterea cât mai rapidă a fișierului respectiv

Momentan, nu există informații despre când noua funcționalitate va fi disponibilă și în versiunea WhatsApp. Cel puțin prin aplicația pentru smartphone, WhatsApp ar putea deveni modalitatea preferată de a transfera poze la rezoluție înaltă, cel puțin atât timp cât toate setările aplicației sunt bifate în mod ideal.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult