Wi-Fi Assist oferă transparenţă sporită în iOS 9.3

14.01.2016
Wi-Fi Assist oferă transparenţă sporită în iOS 9.3

Wi-Fi Assist părea o idee foarte bună înainte de lansarea lui iOS 9.0 şi s-a dovedit a fi o idee mai puţin bună după ce a ajuns în mâinile utilizatorilor. Se pare că reţelele Wi-Fi s-au dovedit a fi mai lente decât multe conexiuni 3G sau 4G, sistemul de operare făcând trecerea pe reţeaua de date mult prea des. Faptul că Wi-Fi Assist consumă mai mult trafic de date decât ne-am fi aşteptat a dus chiar şi la procese în Statele Unite, însă Apple doreşte să rezolve măcar o parte din problemă în noul iOS 9.3.

Versiunea beta a noului iOS 9.3 include o modificare subtilă dar foarte eficientă în cazul funcţiei Wi-Fi Assist. Aceasta include sub numele opţiunii şi un contor de trafic, care înregistrează cu exactitate cât trafic a fost utilizat folosind Wi-Fi Assist. Acest lucru nu va împiedica opţiunea să preia traficul de pe WiFi şi să îl transfere pe 3G/4G, însă va putea oferi utilizatorilor o statistică despre cât trafic este de fapt consumat în acest mod. În cazul în care alţi „păgubiţi” îşi consumă traficul de date inclus în abonament spunând că nu au ştiut pentru cu exactitate cât a fost făcut prin Wi-Fi Assist, probabil că nu vor mai pute să cheme compania Apple in instanţă pentru asta.

Desigur, nu este o soluţie perfectă, întrucât nu ştii exact când se activează Wi-Fi Assist pentru a muta traficul de pe o conexiune pe alta. Din fericire, funcţia poate fi dezactivată cu un minim de efort, iar cei care nu vor să rişte pot pur si simplu să nu o folosească. iOS 9.3 este aşteptat în săptămânile următoare, după ce este testat pe îndelete de dezvoltatori şi o parte dintre utilizatori.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult