Windows 10 a ajuns 300 milioane de utilizatori, iar Microsoft reaminteşte că din vară sistemul de operare nu va mai fi gratuit

06.05.2016
Windows 10 a ajuns 300 milioane de utilizatori, iar Microsoft reaminteşte că din vară sistemul de operare nu va mai fi gratuit

Microsoft a anunţat că Windows 10 a fost instalat pe 300 milioane de dispozitive, cu acceptul utilizatorilor sau puţin forţat. Cu această ocazie compania a reamintit că anul în care utilizatorii de Windows 7 şi 8/8.1 pot face actualizare gratuit la noul sistem de operare se apropie de sfârşit. Începând cu 29 iulie, data la care se împlinesc 12 luni de la debutul pe piaţă al platformei, o licenţă pentru Windows 10 Home va costa 119 dolari.

Microsoft şi-a propus ca Windows 10 să fie instalat pe 1 miliard de dispozitive până în 2018. După ce rata de adopţie a accelerat, compania se simte confortabil să înceapă să vândă licenţe pentru sistemul de operare. 
 
 
La împlinirea unui an, Windows 10 va primi şi Anniversary Update, prima actualizare majoră adusă platformei Microsoft, care include o serie îmbunătăţiri care extind funcţionalitatea şi capabilităţile platformei.
 
Citeşte şi: Microsoft anunţă Windows 10 Anniversary Update
 
Recent, compania a anunţat că va continua să susţină şi Windows 10 Mobile, în ciuda cifrelor slabe înregistrate pe segmentul de smartphone-uri în primele trei luni ale anului. „Microsoft va continua să susţină Windows 10 Mobile pentru mulţi ani de acum încolo”, a scris Terry Myerson, vicepreşedintele responsabil cu divizia Windows şi Dispozitive, într-un e-mail trimis partenerilor. Mai mult, el a adăugat că Microsoft va continua să lanseze smartphone-uri sub brand propriu. 
 
Cu ocazia atingerii pragului de 300 milioane de dispozitive, Microsoft a prezentat şi câteva statistici legate de Windows 10:
 
– Peste 63 de miliarde de minute au fost petrecute pe Microsoft Edge numai în luna martie 2016, cu o creştere de 50% faţă de trimestrul trecut. Disponibil exclusiv pe Windows 10, Microsoft Edge este browser-ul modern care îi oferă utilizatorului tot ce are nevoie.
 
– Cortana, asistentul digital personal din Windows 10, a răspuns la peste 6 miliarde de întrebări de la lansare.

– Windows 10 este folosit ca platformă de gaming mai mult ca oricând, cu peste 9 miliarde de ore de joc pe Windows 10 de la lansare.

– Aplicaţiile preinstalate în Windows 10, incluzând Photos, Groove Music, şi Movies &TV au milioane de utilizatori activi în fiecare lună, aplicaţia Photos fiind utilizată de peste 144 de milioane de oameni.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult