Windows 10 ar putea oferi compatibilitate cu aplicaţiile pentru Android

29.04.2015
Windows 10 ar putea oferi compatibilitate cu aplicaţiile pentru Android

Potrivit unor surse apropriate companiei americane, versiunea Windows 10 pentru tablete şi smartphone va putea rula inclusiv aplicaţii de Android, Microsoft oferind astfel o rezolvare rapidă pentru problema lipsei de aplicaţii native.

Măsura ce ar urma să fie anunţată cu ocazia următoarei conferinţe Microsoft BUILD ar putea determina o parte dintre utilizatorii familiarizaţi deja cu platforma Android să încerce noua versiune Windows. Însă pe termen lung, decizia s-ar putea dovedi catastrofală pentru platforma Microsoft, motivând dezvoltatorii de aplicaţii să-şi concentreze eforturile pe lansarea mai multor aplicaţii de Android, în ideea că acestea vor funcţiona oricum şi pe dispozitive cu Windows 10.

Windows 10 ar putea oferi compatibilitate cu aplicaţiile pentru Android

Motivată de unul din neajunsurile majore ale platformei Windows 8 – lipsa unei baze consistente de aplicaţii native pentru dispozitive mobile – adăugarea compatibilităţii cu aplicaţii de Android ar reprezenta o schimbare radicală de atitudine, mergând în direcţia opusă iniţiativei „universal apps” prin care Microsoft oferă dezvoltatorilor posibilitatea să creeze aplicaţii care să funcţioneze pe toate versiunile Windows 10 fără a fi nevoie de ediţii separate pentru PC şi dispozitive mobile.

Dacă este pusă în practică, adăugarea compatibilităţii cu Android ar putea, în cele din urmă, să funcţioneze în ambele direcţii, permiţând folosirea aplicaţiilor create pentru Windows 10 şi cu dispozitive bazate pe Android. Mai probabil este însă scenariul ca folosirea aplicaţiilor de Android să prevaleze în faţa celor ˝universale˝ pentru Windows 10, dezvoltatorii fiind oricum mai bine familiarizaţi cu platforma dezvoltată de Google.

Aflată deocamdată la stadiu de zvon, compatibilitatea următoarei versiuni Windows 10 cu aplicaţii de Android va fi probabil lămurită la următoarea conferinţă Microsoft BUILD, programată pentru săptămâna viitoare.  

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult