Windows 10 are din nou probleme cu update-urile. Cel mai recent strică compatibilitatea cu imprimantele

01.10.2019
Windows 10 are din nou probleme cu update-urile. Cel mai recent strică compatibilitatea cu imprimantele

Windows 10 dă bătăi de cap atât utilizatorilor, cât şi echipei de dezvoltare de la Microsoft. După ce a stricat compatibilitatea cu anumite dispozitive Bluetooth, a avut probleme de redare audio pentru anumiţi utilizatori şi folosea procesorul intensiv pentru cei care aveau asistentul vocal Cortana activat, Microsoft a reuşit să strice încă ceva în noul update KB4517211, cel mai recent, care trebuia să repare o parte din problemele mai vechi: imprimantele.

Mai mulţi utilizatori care au instalat update-ul KB4517211 au început să se plângă pe internet atât pe site-ul Microsoft, cât şi pe site-urile aplicaţiilor din care încercau să imprime pe hârtie că imprimantele, indiferent de marcă sau model, nu mai funcţionează, relatează Tech Radar. O parte dintre utilizatori au încercat să diagnosticheze problema pe cont propriu, iar mulţi dintre aceştia au ajuns la o concluzie clară: noul update de Windows 10 este de vină.

Se pare că orice tentativă de a scoate ceva la imprimantă închide automat serviciul de imprimante din Windows 10 pe computerele afectate. Acest lucru se întâmplă chiar dacă încerci să imprimi ceva virtual, sub formă de fişier PDF. Rezolvarea este simplă, însă vine cu alte probleme la pachet: problemele pe care erau rezolvate de KB4517211.

Practic, utilizatorii care vor să continue să îşi folosească imprimantele trebuie să dezinstaleze acest update. Problemele pe care KB4517211 le rezolvau erau legate de sunetul „înfundat” din jocuri video, ceva care într-adevăr este rezolvat. Totuşi, departamentele IT de la multe companii vor avea bătăi de cap cu instalarea şi dezinstalarea update-urilor pe computerele din birouri, întrucât majoritatea sunt setate să se actualizeze automat.

Dacă folosiţi o imprimantă, aveţi Windows 10, şi aveţi probleme cu aceasta, încercaţi să verificaţi din setări de la categoria update care a fost ultimul pachet instalat. Dacă acesta este KB4517211, îl puteţi dezinstala pentru a „repara” compatibilitatea cu imprimanta.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult