Windows 10, instalat automat pe unele PC-uri cu Windows 7 şi Windows 8/8.1

03.02.2016
Windows 10, instalat automat pe unele PC-uri cu Windows 7 şi Windows 8/8.1

Microsoft schimbă din nou tactica pentru recrutarea utilizatorilor de Windows 7 şi Windows 8/8.1 în ecosistemul Windows 10.

După ce mesajele insistente recomandând upgrade-ul la Windows 10 nu au dat rezultatul dorit, gigantul software încearcă acum să păcălească vigilenţa utilizatorilor marcând pachetul pentru instalare Windows ca actualizare recomandată, ce poate fi descărcată şi instalată automat prin serviciul Windows Update la prima repornire a dispozitivului.

Ce-i drept, pentru ca manevra să funcţioneze este nevoie ca opţiunea pentru instalare automată a actualizărilor recomandate să fie bifată în setările Windows Update. Cert este că Microsoft a livrat sistemele de operare Windows 7, 8 şi 8.1 având opţiunea “Give me Recommended updates the same way I receive important updates” deja bifată. Astfel, exceptând un număr relativ mic de utilizatori care au schimbat între timp setările Windows Update, milioane de alţi utilizatori şi-ar putea găsi PC-urile echipate cu o altă versiune de Windows.

Windows 10, livrat ca update recomandat - se instalează automat pe unele PC-uri cu Windows 7 şi 8/8.1

Anticipând un posibil scandal iscat de utilizatori şi organizaţiile care chiar nu doresc upgrade la Windows 10, Microsoft precizează că şi această metodă ˝gândită pentru a uşura instalarea noului OS prin alegerea unui interval pentru upgrade„ permite refuzarea ofertei.

Însă dacă luăm drept exemplu cea mai recentă versiune a dialogului pentru Upgrade, butonul pentru ˝Nu„ pare că lipseşte cu desăvârşire, dând impresia că avem de ales doar între a face upgrade la Windows 10 imediat, sau programa instalarea pentru la noapte. Practic, oferta poate fi refuzată folosind butonul X din colţul dreapta-sus pentru a închide aplicaţia, însă metoda nu tocmai intuitivă testează vigilenţa a milioane de utilizatori.

Pentru moment, capcana întinsă de Microsoft pentru a forţa instalarea Windows 10 pe cât mai multe dispozitive poate fi ocolită debifând în prealabil opţiunea pentru instalarea automată a actualizărilor Windows recomandate, vizitând secţiunea cu setări avansate a serviciului Windows Update. Pentru mai multă siguranţă avem însă nevoie de ajutor extern, cum ar fi aplicaţia GWX Control Panel special creată pentru a bloca mesajele de notificare pentru upgrade la Windows 10 şi descărcarea automată a kit-ului de instalare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult