Windows 10 nu va suporta noul standard Wi-Fi 7

26.09.2023
Windows 10 nu va suporta noul standard Wi-Fi 7

Deși Windows 10 încă este cel mai folosit sistem de operare, Microsoft a decis că oprească pentru milioane de utilizatori accesul la tehnologiile Wi-Fi 7 de nouă generație.

Potrivit informațiilor scoase la iveală de specialiștii în rețelistică Netgear, Windows 10 nu va suporta standardul Wi-Fi 7, mai rapid, confirmând rapoartele anterioare.

Informația a fost comunicată indirect, într-un document cu rol mai degrabă de documentație, Negear confirmând că standardul Wi-Fi 6E și continuarea Wi-Fi 7 blochează accesul versiunilor de OS anterioare Windows 11. Potrivit Netgear, pentru a utiliza banda de 6 GHz, un computer trebuie să aibă un adaptor de rețea compatibil cu cele mai recente drivere și, de asemenea, să folosească cele mai recente versiunea de Windows 11.

În acest context, Netgear subliniază că Microsoft a indicat că nu va suporta suportul de 6 GHz pentru Windows 10. Deci, chiar dacă aveți PC/Laptop echipat cu adaptor de rețea compatibil cu 6 GHz, nu veți să puteți folosi conexiuni Wi-Fi  în banda de 6 GHz decât dacă faceți upgrade la Windows 11.

Altfel spus, deoarece Windows 10 nu acceptă adaptoare de rețea pentru banda de frecvență de 6 GHz, Windows 10 nu poate gestiona Wi-Fi 7.

Standardul Wi-Fi 7 (denumit oficial „802.11be Extremely High Throughput EHT”) promite o lățime de bandă mult mai mare decât Wi-Fi 6E, teoretic până la 46 Gbit/s în loc de 9,6 Gbit/s. Principala inovație pe care a adus-o Wi-Fi 6E a fost utilizarea benzii de 6 GHz pentru comunicația WLAN ca supliment la benzile de frecvență de 2,4 și 5 GHz utilizate anterior.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult