Windows 10, prezent deja pe 75 milioane de dispozitive

27.08.2015
Windows 10, prezent deja pe 75 milioane de dispozitive

Anticipând o recuperare rapidă după eşecul avut cu Windows 8, Microsoft a fixat un ţel foarte ambiţios pentru Windows 10, de a atinge şi depăşi pragul de 1 miliard dispozitive cu Windows 10 în 2-3 ani de la lansare. În practică, la doar o lună după anunţul oficial Microsoft a realizat deja 7.5% din ţelul propus, Windows 10 rulând acum pe 75 milioane dispozitive din lumea întreagă.

Anunţul făcut printr-o postare pe Twitter are în primul rând menirea de a alimenta optimismul dezvoltatorilor software, arătând că Windows 10 câştigă rapid cotă de piaţă şi nu este nici pe departe platforma lipsită de dinamism care a fost Windows 8. Atrăgând în primă fază utilizatori entuziaşti, interesaţi de tehnologie şi în general mai activi decât media, noul OS oferă un spaţiu cu atât mai prielnic dezvoltatorilor software, ale căror produse au şanse crescute să fie descărcate şi instalate.

Din păcate publicarea numărului total de instalări la doar o lună după lansare nu este suficientă pentru a forma o părere despre cum ar putea arăta ecosistemul Windows 10 pe termen lung. Performanţa obţinută deja oferă însă un motiv solid pentru a privi lucrurile cu optimism.

Windows 10, prezent deja pe 75 milioane dispozitive

Spre comparaţie, în prima lună după lansarea oficială predecesorul Windows 8 a fost instalat pe 40 milioane dispozitive, oficialii Microsoft mergând până la a declara Windows 8 ca fiind un succes chiar mai mare decât Windows 7. Valul iniţial de entuziasm impulsionat de campania agresivă de promovare şi aşteptările utilizatorilor pentru un succesor demn de reputaţia lui Windows 7 nu a ţinut însă prea mult, rata sa de adopţie scăzând dramatic în lunile ce au urmat. Revenind la Windows 10, noul OS este cu siguranţă mult mai prietenos posesorilor de PC-uri cu Windows 7, echipate cu mouse şi tastatură, încât riscul unui eşec să fie puţin probabil.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult