Windows 10 primeşte suport pentru sincronizarea cu dispozitive Android şi iOS

28.07.2017
Windows 10 primeşte suport pentru sincronizarea cu dispozitive Android şi iOS

Windows 10 Fall Creators Update este aproape gata, actualizarea aflată la stadiul de testare beta cu utilizatori înrolaţi în programul Windows Insider aducând optimizări pentru performanţă şi funcţii suplimentare care nu se regăsesc în actuala ediţie Windows 10.

După ce a abandonat orice ambiţii pentru cucerirea pieţei smartphone cu dispozitivele bazate pe Windows 10 Mobile, Microsoft extinde acum suportul pentru platformele iOS şi Android adăugând suport pentru sincronizarea de conţinut între acestea şi PC-uri cu Windows 10.

Pentru început, funcţionalitatea va fi destul de limitată, acoperind sincronizarea paginilor deschise pe mobil cu browserul web, încât să putem continua sesiunea de navigare din faţa PC-ului. Din păcate metoda de implementare aleasă nu este chiar atât de directă, utilizatorii trebuind să folosească meniul share pentru a trimite link-uri unei aplicaţii de mobil special creată de Microsoft, capabile să declanşeze mesaje de notificare pe PC-ul cu Windows 10.

Venind ca o ironie, dispozitivele cu sistem Windows 10 Mobile nu sunt pe lista dispozitivelor suportate.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult