Windows 10 reintroduce efectele de transparenţă. Primul beneficiar: noul Start Menu

09.03.2015
Windows 10 reintroduce efectele de transparenţă. Primul beneficiar: noul Start Menu

Numerotată build 10031, ultima versiune Windows 10 ˝scăpată˝ pe internet nu a adus la lumină Project Spartan, web browser-ul proiectat de la zero pentru a înlocui Internet Explorer. Avem însă câteva schimbări mai puţin importante, dar care merită trecute în revistă.

Windows 10 build 10030 primeşte Start Menu cu efect de transparenţă

Abandonat pentru Windows 8 şi înlocuit un Ecran de Start afişat pe toată suprafaţa ecranului, Start Menu revine în Windows 10, adaptat cu interfaţa Modern UI şi mai arătos de cât oricând. Intrând la capitolul modificări de fineţe, Start Menu este redat acum cu un efect de transparenţă, aplicat discret doar pentru fundal, nu şi icon-urile aplicaţiilor. Similar, tiles-urile afişate pe ecranul dispozitivelor cu sistem Windows Phone prezintă acum un efect de translucenţă. În ce priveşte platforma PC, trebuie spus că deocamdată efectele de transparenţă sunt limitate la Start Menu, nu şi ferestrele aplicaţiilor sau taskbar-ul.

Windows 10 build 10030 - suportul Virtual Desktop

Per total, interfaţa Windows 10 încă pare departe de forma finală, secţiuni de mare importanţă cum este noua aplicaţie Settings (înlocuitor pentru Control Panel) pârând să nu fie armonizate cu aspectul general al interfeţei. O posibilă explicaţie pentru asta ar putea fi că şi alte modificări de anvergură sunt rezervate pentru build-urile viitoare, Microsoft având nevoie de mai mult timp pentru rezolvarea anumitor probleme. Între timp, iată cum arată versiunea neoficială a Project Spartan, expusă într-o prezentare video neoficială.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult