Windows 10, ˝scăpat„ pe internet într-o nouă versiune îmbunătăţită

05.10.2015
Windows 10, ˝scăpat„ pe internet într-o nouă versiune îmbunătăţită

Chiar dacă evenimentul oficial de lansare a trecut de ceva timp, Windows 10 este încă departe de forma finală, Microsoft continuând să îmbunătăţească noul OS adăugând tehnologii şi inovaţii care se regăsesc deja într-o nouă versiune Windows 10 Preview, disponibilă pentru testare.

Windows 10, ˝scăpat„ pe internet într-o nouă versiune îmbunătăţită

Cu numărul de build 10558, kit-ul de instalare Windows 10 ˝scăpat„ pe internet fără încuviinţarea companiei oferă o primă impresie despre funcţiile noi ce vor fi adăugate ediţiei oficiale de Windows 10 în viitorul nu prea îndepărtat, atingând aspecte esenţiale cum ar fi consumul de memorie RAM şi spaţiu de stocare.

Poate cea mai importantă modificare adusă este posibilitatea alegerii altei partiţii decât cea de sistem, pentru instalarea de aplicaţii. Astfel, utilizatorii de tablete şi dispozitive cu resurse de memorie limitate vor putea folosi card-ul microSD pentru a instala aplicaţiile şi jocurile preferate. Momentan, această funcţie acţionează la nivel global pentru toate aplicaţiile instalate pe dispozitiv, neoferind posibilitatea alegerii adresei de instalare în mod per aplicaţie.

Si web browserul Microsoft Edge a primit câteva îmbunătăţiri, cum ar fi funcţiă tab preview ce permite inspectarea conţinutului fiecărei pagini prin simpla poziţionare a cursorului deasupra tab-ului respectiv.

Windows 10 build 10558 include şi o nouă aplicaţie Phone, prezentă atât la instalarea pe tablete cât şi PC-uri desktop. Potrivit zvonurilor, versiunea finală a aplicaţiei va funcţiona ca o platformă de mesagerie universală pentru toate dispozitivele cu sistem Windows 10, facilitând comunicarea prin apeluri de voce şi apeluri video Skype, sesiuni de mesagerie instant şi trimiterea de mesaje SMS.

Mai multe detalii am putea afla chiar în această săptămână de la evenimentul Microsoft pregătit pentru ziua de joi, unde sunt aşteptate să fie dezvăluite o nouă tabletă Surface Pro şi noul top de gamă smartphone Microsoft Lumia cu Windows 10.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult