Primele imagini cu noile smartphone-uri Microsoft Lumia: Cityman şi Talkman

27.08.2015
Primele imagini cu noile smartphone-uri Microsoft Lumia: Cityman şi Talkman

Zvonurile despre cele două smartphone-uri Lumia high-end de la Microsoft par să aibă baze reale, întrucât imagini de presă cu ambele modele au apărut pe internet. Acestea par să se alinieze descrierilor disponibile până în acest moment, iar ceea ce este afişat pe display sugerează că vor debuta cu noua versiune a sistemului de operare: Windows 10 Mobile.

Noile smartphone-uri Microsoft au fost dezvăluite în imagini folosind numele lor de cod: Cityman şi Talkman. Modelul de top, Cityman, foloseşte un display de 5,7” cu rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli), 3 GB memorie RAM şi 32 GB spaţiu de stocare, alături de un chipset cu CPU octa-core şi o cameră frontală de 5 megapixeli. Talkman în schimb nu va fi foarte departe de aceste specificaţii, însă va oferi un display mai mic, de 5,2” Şi un chipset cu şase nuclee în loc de opt. Dacă într-adevăr vor fi folosite cip-uri Qualcomm, ar putea fi vorba despre Snapdragon 810 pentru modelul mai mare şi Snapdragon 808 pentru cel mic.

Nu sunt cunoscute însă detalii despre camerele foto principale, însă faptul că amândouă par a fi ieşite puţin în relief sugerează integrarea unui sistem de stabilizare optică, iar brandingul PureView şi Zeiss promite performanţă superioară la acest capitol. Alte detalii interesante despre Cityman şi Talkman sunt capabilităţile de încărcare wireless folosind standardul Qi şi adoptarea standardului USB Type-C pentru conexiune la PC şi încărcare prin fir.

Ambele modele sunt aşteptate în această toamnă, alături de Windows 10 Mobile.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult