Windows 10 Technical Preview pentru telefoane se apropie de lansare: zvonuri şi o primă imagine

04.02.2015
Windows 10 Technical Preview pentru telefoane se apropie de lansare: zvonuri şi o primă imagine

Utilizatorii interesaţi de versiunea desktop a viitorului sistem de operare Windows 10 au putut testat încă din toamna anului trecut o primă versiune Technical Preview, evenimentul de la sfârşitul lunii ianuarie aducându-le atât informaţii noi cât şi o versiune de test semnificativ actualizată. Utilizatorii Windows Phone nu s-au bucurat însă de prea multă atenţie dincolo de câteva informaţii şi promisiunea lansării unei versiuni de test în cursul acestei luni, însă cei curioşi se pare că nu mai au mult de aşteptat.

Conform unor informaţii neoficiale provenite chiar din cadrul companiei, Microsoft a lansat o campanie internă de testare în care sunt implicate câteva mii de persoane din cadrul mai multor departamente. Zvonurile afirmă că versiunea cu numărul 8.15.12492.41 este atât prima testată în afara departamentului de dezvoltare software cât şi ultima testată înaintea lansării publice, însă nu este prea clar dacă Windows 10 Technical Preview pentru telefoane va mai primi vreo îmbunătăţire până la debutul său oficial.

Microsoft a afirmat că Windows 10 pentru telefoane va fi lansat cândva în cursul acestei luni, însă nu a oferit o dată clară iar echipa de dezvoltatori a dezminţit zvonul conform căruia pachetul de actualizare Technical Preview va fi disponibil începând de astăzi, 4 februarie.

Compania a oferit câteva detalii despre viitoarea sa platformă software pentru telefoane în cadrul evenimentului care a avut loc pe 21 ianuarie, însă lista de noutăţi nu este nici pe departe epuizată. Conform unei imagini publicate din greşeală pe Twitter şi înlăturată între timp, ştim deja că Windows 10 pentru telefoane va oferi Live Tiles cu dimensiuni noi, acesta fiind o veste bună pentru cei care se plâng de mediul grafic prea restrictiv al actualei platforme Windows Phone. Dincolo de acest detaliu noi, ştim deja că mediul grafic al noii platforme va fi asemănător cu cel pe care îl cunoaştem de la Windows Phone, însă Windows 10 va aduce destule noutăţi interesante.

Notification Center se integrează cu meniul echivalent de pe sistemele desktop sau tabletele pe care suntem autentificaţi şi oferă o sincronizare care va uşura managementul activităţilor. În plus, acest meniu va oferi un Action Center îmbunătăţit şi posibilitatea de a interacţiona direct cu conţinutul notificărilor. Lista aplicaţiilor instalate şi meniurile pentru setări din Windows Phone nu au fost niciodată un etalon de ergonomie, însă Windows 10 le face mai uşor de folosit. Meniul pentru setări a fost proiectat în aşa fel încât să imite noul echivalent din cadrul versiunii desktop, oferind astfel un mediu familiar indiferent de platforma folosită.

După cum am menţionat acum două săptămâni, Windows 10 pentru telefoane va aduce şi alte noutăţi. Care sunt acestea vom vedea în curând, iar vestea testării interne şi apariţia imaginii unei interfeţe funcţionale ne fac să credem că nici nu va trebui să aşteptăm prea mult.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News