Windows 10 va limita intenţionat performanţa anumitor aplicaţii, optimizând astfel autonomia sistemelor laptop

19.04.2017
Windows 10 va limita intenţionat performanţa anumitor aplicaţii, optimizând astfel autonomia sistemelor laptop

Unul dintre aspectele cel mai supărătoare la tablete şi laptopuri motorizate de Windows 10 este tendinţa acestora de a pierde din autonomia bateriei pe măsură ce instalăm aplicaţii care funcţionează în fundal, consumând din resursele de memorie şi procesor.

În timp ce Android şi alte sisteme de operare pentru dispozitive mobile pot solicita în mod direct aplicaţiilor suspendarea activităţii atunci când nu sunt folosite în mod direct, Microsoft încearcă să rezolve problema aplicaţiilor Windows slab optimizate limitând resursele de procesor puse la dispoziţia acestora. Deşi eficient, mecanismul prezintă riscul de a împiedica funcţionarea corespunzătoare şi acelor aplicaţii folositoare utilizatorilor, blocând recepţionarea mesajelor email, a notificărilor primite din reţelele de socializare sau chiar redarea muzicii în fundal.

Pentru a evita astfel de situaţii neplăcute, Microsoft testează deocamdată noua funcţie împreună cu o versiune prelimiară de Windows 10, urmând ca anunţul oficial să vină la o dată ulterioară.

Trebuie ştiut că noua funcţie pentru limitarea activităţii de fundal a aplicaţiilor necesită suport la nivel de hardware, doar sistemele PC şi laptopuri echipate cel puţin cu procesoare Intel Core din generaţia a şasea putând folosi noua schemă îmbunătăţiră de economisire a energiei.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult