Windows 10 va oferi un magazin digital Windows Store mult îmbunătăţit

25.11.2014
Windows 10 va oferi un magazin digital Windows Store mult îmbunătăţit

Magazinul online pentru aplicaţii Windows Store a fost una dintre surprizele neplăcute cu care sistemul de operare Windows 8 i-a întâmpinat pe proaspeţii clienţi, acesta oferind o gamă redusă de produse software, o funcţie de căutare problematică şi o integrare slabă cu mediul business. Microsoft a promis că Windows 10 va oferi foarte multe îmbunătăţiri, iar printre acestea se numără şi consolidarea Windows Store într-un produs apt şi pentru mediul business.

Primele informaţii despre importantele modificări care vor îmbunătăţi Windows Store au apărut acum o lună şi jumătate într-un articol publicat pe blogul Microsoft. Se pare că aceste detalii nu trebuiau divulgate deoarece articolul a fost şters în scurt timp, însă atunci am aflat că Windows Store va include şi aplicaţii desktop care vor putea fi descărcate direct (un progres de la banalele legături Web din prezent), că utilizatorii vor beneficia de apariţia unor noi instrumente de plată, că selecţia de conţinut digital nu va mai cuprinde doar aplicaţii şi că vor fi implementate instrumente noi pentru management.

Conform unui nou articol publicat de către Microsoft, Windows Store din Windows 10 va oferi o serie de îmbunătăţiri care confirmă parţial şi indirect informaţiile divulgate din greşeală acum o lună şi jumătate. Microsoft a dezvăluit că Windows Store va permite autentificarea cu contul de domeniu şi va elimina dependenţa de contul Microsoft, ceea ce va simplifica managementul centralizat al software-ului pe care utilizatorii au dreptul să-l instaleze. În urma acestei schimbări, companiile vor putea particulariza interfaţa Windows Store pe care o văd utilizatorii săi, vor putea face licenţieri de volum, vor putea selecta şi evidenţia aplicaţiile recomandate şi vor avea la dispoziţie opţiuni pentru instalarea, actualizarea şi dezinstalarea centralizată a produselor software, inclusiv a celor stocate intern pe un server dedicat.

Aceste informaţii confirmă indirect posibilităţile de achiziţionare şi instalare a aplicaţiilor tradiţionale desktop prin intermediul Windows Store, însă nu este prea clar când vom vedea concret la lucru noua facilitate. Windows 10 se află în acest moment în stadiul Technical Preview, o versiune mult îmbunătăţită Consumer Preview fiind aşteptată în cursul primăverii anului viitor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News