Windows 10 va permite dezactivarea Aero Shake, funcția pe care cei mai mulți o declanșează accidental

21.02.2021
Windows 10 va permite dezactivarea Aero Shake, funcția pe care cei mai mulți o declanșează accidental

Deși pozează într-un sistem de operare modern, Windows 10 vine la pachet cu un bagaj considerabil de funcții moștenite de la Windows 8, 7 și chiar XP. Aero Shake ține de Windows 7.

Aero Shake presupune scuturarea ferestrei Windows folosind cursorul mouse-ului, obținând minimizarea celorlalte ferestre aflate în fundal. Operațiunea nu este prea folositoare, din moment ce există și butonul Maximize, la care poți apela pentru extinderea aplicației curente pe întreg ecranul, fără a „deranja” aranjamentul de ferestre rămase în fundal.

Aero Shake a debutat sub Windows 7, fiind una din acele caracteristici de care de care majoritatea utilizatorilor nu știu absolut nimic, descoperind-o cu totul accidental atunci când fac o mișcare mai nesigură la mutarea unei ferestre pe desktop. Poți anula comanda aplicată accidental dând clic și răsucind din nou fereastra, dacă știi cum se face.

Aero Shake

Deși, probabil că are utilizările sale, comanda „secretă” nu a intrat niciodată în tiparul obișnuit al utilizatorilor de Windows.

Potrivit zvonurilor, Windows 10 va avea în curând o setare pentru dezactivarea Aero Shake. Asta, deși cei mai mulți fani Windows probabil că ar dori să facă uitată această funcție prea ușor de activat și cu rezultate nu tocmai folositoare. Cert este că acesta nu este singurul vestigiu rămas de la vechile versiuni Windows, Microsoft depunând eforturi considerabile și pentru eliminarea Control Panel, centrul de comandă introdus odată cu Windows XP.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult