File Explorer, managerul de fișiere din Windows 10, primește îmbunătățiri

28.03.2021
File Explorer, managerul de fișiere din Windows 10, primește îmbunătățiri

Cunoscut anterior sub denumirea Windows Explorer, File Explorer, managerul de fișiere din Windows 10, este pe cale să primească un nou set de icon-uri viu-colorate.

File Explorer este una dintre funcțiile Windows 10 absolut esențiale, orice modificare în aspectul sau funcționalitatea sa afectând milioane de utilizatori de PC-uri. După mai mulți ani în care a evitat această componentă Windows 10, Microsoft a început testarea unei noi versiuni File Explorer, care include modificări ale pictogramelor de sistem, inclusiv Coșul de reciclare, folderele pentru documente și dispozitivele conectate.

„Au fost făcute mai multe modificări, afectând orientarea pictogramelor pentru foldere și a pictogramelor pentru diverse formate de fișiere, scopul fiind obținerea unei mai bune coerențe între produsele Microsoft care afișează fișiere”, spune Amanda Langowski , șeful Windows Insider al Microsoft. „În special, folderele de utilizator de nivel superior, cum ar fi Desktop, Documente, Descărcări și Imagini, vor avea un design nou, care ar trebui să faciliteze diferențierea lor dintr-o privire.”

Windows 10 File Explorer

Schimbările pregătite sunt relativ minore, dacă ne raportăm la anvergura sistemului de operare Windows, însă au vizibilitate mare și fac parte dintr-un efort mai larg în cadrul Microsoft pentru modernizarea Windows.

Recent, dezvoltatorul Windows a adus unele modificări și pentru Start Menu, în sensul simplificării acestuia.

Toate modernizările pregătite pe partea aspectului vizual urmează să fie contopite în următoarea revizie majoră de Windows 10, dezvoltată sub numele de cod Sun Valley.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult