Windows 11 mai scapă de o componentă inutilă: integrarea cu Teams prin aplicația Chat

16.06.2023
Windows 11 mai scapă de o componentă inutilă: integrarea cu Teams prin aplicația Chat

La momentul lansării, Windows 11 a fost livrat cu integrare nativă cu Teams, serviciul de videoconferințe de la Microsoft, prin intermediul funcției Chat. Acesta este preinstalat pe toate sistemele, este o parte bine înrădăcinată în Windows 11, și permite inițierea de apeluri video cu mai multe persoane direct din taskbar-ul principal. Dar această decizie a fost luată în perioada de pandemie, când serviciile de acest gen erau mult mai populare, Zoom, Teams și Google Meet fiind pe un trend ascendent. Acum însă, Microsoft a decis că va renunța la integrarea implicită cu Teams.

Microsoft a anunțat că Windows 11 va deveni mai „ușor” odată cu renunțarea la aplicația Chat

Totuși, Teams nu dispare din lista aplicațiilor preinstalate din Windows 11. Microsoft a anunțat doar că nu va mai oferi capabilitatea Chat, care era o componentă a sistemului de operare și rula sub Teams. Aceasta va fi înlocuită pe instalările versiunilor mai noi cu Microsoft Teams – Free, varianta gratuită a serviciului de videoconferințe. Avantajul este însă că acesta nu rulează ca un serviciu activ în fundal, fiind doar o scurtătură în taskbar, ușor de șters sau de dezinstalat dacă nu ai nevoie de acesta.

De altfel, cei care foloseau Teams pentru serviciu, nici măcar nu puteau folosi varianta Chat, integrată în Windows 11, întrucât aceea era dedicată doar apelurilor între contacte, fără integrare cu Microsoft Teams folosit în mediul corporate. Acum însă, vei putea avea doar un singur Teams instalat, pentru toate tipurile de apeluri video.

Teams nu este singura componentă Windows 11 care va dispărea în viitorul apropiat. Recent, Microsoft a luat și decizia de a renunța la Cortana, asistentul vocal pe care l-a lansat pe vremea Windows 10. Se pare că accentul este acum pe inteligență artificială, iar Microsoft a început deja integrarea ChatGPT în diverse servicii, începând cu motorul de căutare Bing, și continuând cu browser-ul Edge și aplicațiile de productivitate din suita Office.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult