Windows 11 primește funcție integrată pentru înregistrarea ecranului

09.12.2022
Windows 11 primește funcție integrată pentru înregistrarea ecranului

După ce a făcut primul pas anunțând o nouă experiență la obținerea capturilor de ecran, Microsoft extinde această funcționalitate Windows 11 cu suport nativ și pentru înregistrarea ecranului.

Noua funcționalitate va fi adăugată aplicației Snipping Tool, oferită de Microsoft ca un add-on gratuit. Astfel, versiunea de Windows 11 a aplicației va primi în curând și funcție de înregistrare a ecranului, complet cu funcție crop pentru selectarea unei anumite zone a imaginii.

Anunțată la mai bine de 4 ani după ce Microsoft a revizuit „experiența” oferită la accesarea funcției screenshot, versiunea actualizată a aplicației Snipping Tool este disponibilă deocamdată doar utilizatorilor Windows 11 care s-au înrolat în grupul de testare Windows Dev:

„Știm că Snipping Tool este un favorit în rândul comunității Insider, așa că suntem foarte încântați să introducem un screen recorder încorporat cu această actualizare!” explică Dave Grochocki, manager de produs pentru aplicațiile Windows inbox. „Snipping Tool a făcut întotdeauna rapidă și ușoară capturarea și partajarea conținutului de pe computerul dvs., iar cu înregistrarea pe ecran încorporată, extindem aceste capabilități la și mai multe tipuri de conținut.”

Includerea funcției Crop va face noua versiune Snipping Tool mult mai atractivă pentru utilizatorii care doresc să înregistreze o aplicație anume, în loc de întregul ecran. Până acum, această funcționalitate putea fi doar „improvizată” cu ajutorul Xbox Game Bar, însă cu mai puțin control asupra modului în care este realizată înregistrarea.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult