Windows 11 primește o nouă comandă pentru închiderea aplicațiilor blocate

25.05.2023
Windows 11 primește o nouă comandă pentru închiderea aplicațiilor blocate

Microsoft este pe cale să elimine una dintre cele mai comune surse de frustrare pentru utilizatorii Windows 11, oferind o modalitate mai rapidă și elegantă pentru închiderea aplicațiilor blocate.

Timp de foarte mulți ani trebuia să folosești mai întâi comanda Ctrl + Alt + Delete, aplicată metodic prin apăsarea succesivă a butoanelor de pe tastatura fizică a PC-ului. Alternativ, poți folosi și click-dreapta pe Taskbar pentru accesarea scurtăturii către utilitarul Task Manager. Însă provocările nu se opresc aici, rămânând să cauți numele aplicației buclucașe într-o listă cu zeci sau sute de alte procese Windows, urmat de încă un click-drepta și selectarea opțiunii End Task.

Toate acestea vor fi înlocuite cu o simplă comandă Force Quit, afișată prin click-dreapta pe eticheta aplicației afișată de Taskbar-ul Windows. Un ultim mesaj de confirmare te va informa că închiderea forțată a aplicației poate duce la pierderea datelor salvate în aceasta, sărind peste întregul „ritual” al folosii Task Manager.

Utilizatorii Windows mai avansați vor saluta noua „inovație” Microsoft ca pe un ajutor comod pentru remedierea blocajelor software. În realitate, există destule situații în care aplicații de calitate îndoielnică ajung să consume atât de multă memorie RAM, încât până și pornirea Task Manager devine aproape imposibilă, utilizatorii ajungând în schimb să folosească butonul Reset. În schimb, click-dreapta pe Taskbar și selectarea opțiunii Force Quit ar putea funcționa și în situații „limită”, când OS-ul este adus în stare aproape inutilizabilă.

Din păcate pentru posesorii de PC-uri mai vechi, comanda Force Quit va fi disponibilă doar sub cea mai nouă versiune de Windows 11.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult