Windows 11 primește un nou Media Player, disponibil deja pentru testare

17.11.2021
Windows 11 primește un nou Media Player, disponibil deja pentru testare

Noul Media Player din Windows 11 înlocuiește vechile aplicații Groove Music și Windows Media Player-ul introdus pe vremea lui Windows 7.

Aplicația disponibilă deja pentru testare prin Dev Channel vine cu o interfață complet refăcută conform tematicii Windows 11 și suport complet pentru redare audio si video.

”La inima noului Media Player se află o librărie media complet utilată, care permite navigarea rapidă a colecției de melodii și organizarea pe playlist-uri”, explică Dave Grochocki, program manager senior din cadrul echipei Microsoft Windows Inbox apps. ”Odată actualizat, noul Media Player va înlocui vechia aplicație Groove Music”, a mai spus acesta.

Windows 11 Media Player

Modul de redare afișat în noua versiune Media Player afișează elemente cum coperta albumului din care face parte melodua aflată în ascultare, sau imagini cu artiștii respectivi. Aceste detalii sunt vizibile inclusiv în modul full-screen, sau la folosirea opțiunii mini player.

Totodată, noul Media Player preia în mod oficial și rolul de video player, înlocuind aplicația Films & TV livrată de Windows 10 și versiunea inițială de Windows 11. ”Întreg conținutul detectat în foldere cu muzică și clipuri video existente pe PC-ul tău va apărea automat în librăria media, însă poți folosi și meniul Settings pentru adăugarea de conținut din alte surse”, mai precizează Dave Grochocki.Windows 11 Media Player

Faptul că Microsoft  a proiectat noua aplicație Media Player pentru a înlocui aplicații multiple de redare media din Windows 10 și Windows 11 este deja cât se poate de clar. Totuși, compania nu retrage complet nici versiunea anterioară, mulțumindu-se doar să mute Windows Media Player la secțiunea Windows Tools. În schimb, noul Media Player va fi de acum opțiunea implicită pentru redarea fișierelor media suportate.

Din păcate, Microsoft nu oferă un termen precis pentru debutul oficial al aplicației, testată în prezent doar cu utilizatorii Windows 11 înrolați în Dev Channel.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult