Microsoft testează o nouă versiune taskbar pentru Windows 11

25.02.2022
Microsoft testează o nouă versiune taskbar pentru Windows 11

Parte din cea mai recentă versiune Windows 11 adresată grupului de utilizatori înrolați în programul de testare Windows Insiders, o nouă versiune pare să reînvie versiunea compactă a taskbar-ului din Windows 10, descris de data aceasta ca și soluție optimizată pentru nevoile utilizatorilor de tablete.

Deși, în prezent, tabletele cu sistem de operare Windows nu sunt tocmai populare, Microsoft nu abandonează ambițiile pentru cucerirea acestei categorii de utilizatori, adaptând interfața Windows 11 pentru a folosi cât mai eficient ecranul dispozitivelor cu interfață touch. Rămas fără unele dintre opțiunile de personalizare care făceau diferența pentru utilizatorii de Windows 10, versiunea standard a taskbar-ului Windows 11 ocupă o porțiune considerabilă din partea de jos a ecranului, mai ales pe dispozitivele compacte, spațiul părând irosit în mod complet inutil.

În noua versiune, taskbar-ul windows ar urma să afișeze doar minimul de informație necesar, utilizatorii având posibilitatea să acceseze versiunea extinsă activând simbolul de forma unei linii poziționat central, folosind o comandă swipe.

taskbar windows 11

Din păcate, cel puțin în actuala etapă de testare, versiunea compactă a taskbar-ului Windows 11 pare să omită informații esențiale, cum ar fi scurtăturile către aplicații fixate pentru acces rapid și chiar lista cu aplicațiile active. Astfel, pentru ca taksbar-ul să fie efectiv folositor ar putea fi nevoie să îl activezi mai întâi, punând sub semnul întrebării însăși utilitatea versiunii compacte, din moment ce singurele informații utile sunt ora și indicatorii de stare pentru baterie, conexiune rețea, etc.

Încă aflată la stadiul de testare, noua versiune taskbar ar putea fi inclusă cu următoarea revizie de Windows 11.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult