Windows 11, upgrade gratuit pentru toți cei care dețin licențe Windows 10, 8.1 și Windows 7

16.06.2021
Windows 11, upgrade gratuit pentru toți cei care dețin licențe Windows 10, 8.1 și Windows 7

Microsoft pare hotărât să asigure succesul Windows 11 încă din ziua lansării, livrând noul OS ca pe un upgrade gratuit, disponibil pentru toți utilizatorii care dețin deja un PC echipat cu o licență validă de Windows 10, 8.1 și chiar Windows 7.

Pornind de la ideea promovată încă de la debutul Windows 10, cum că sistemul de operare Windows este în primul rând un serviciu și abia apoi un produs comercial, Microsoft pare că a decis să impună achiziționarea unei licențe Windows 11 doar achiziționarea unui nou PC. În rest, vei putea face pur și simplu upgrade la noua versiune de Windows, atât timp cât dispozitivul folosit are deja atașată o licență validă pentru una dintre versiunile Windows anterioare. În mod evident, sunt excluse edițiile Windows în prezent nesuportate de Microsoft, cum ar fi Windows XP.

Vestea mai puțin bună este că upgrade-ul la Windows 11 pare să rămână un „act de curaj” din partea utilizatorilor, primele informații despre noul OS indicând schimbări tranșante la partea de interfață și funcționalitate, care vor necesita un timp de acomodare, în cel mai fericit caz.

Astfel, atât timp cât nu plătești pentru o licență Windows 11, nu te poți plânge prea mult și oricum, Microsoft pare că va lăsa „nostalgicilor” posibilitatea să revină la o experiență similară Windows 10, spre exemplu, comutând la vechiul Start Menu.

Deocamdată, Windows 11 pare că seamănă mai mult cu Windows 10X (a cărui dezvoltare a fost suspendată cu puțin timp înainte de lansare), decât interpretarea convențională de Windows 10. Ba chiar am putea spune că Microsoft face o nouă încercare în direcția obținerii acelei versiuni de Windows universale, care funcționează la fel de bine cu PC-uri convenționale, laptopuri, portabile convertibile și tablete. Trecutul a arătat însă că nu poți avea un astfel de produs decât cu mari compromisuri, afectând aspecte multiple ale sistemului de operare, la final, rezultând un OS mai puțin bun decât ar fi putut fi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult