Windows 8 oferă suport pentru apeluri către telefonul mobil

19.09.2011
Windows 8 oferă suport pentru apeluri către telefonul mobil

Tabletele cu sistem de operare Windows 8 vor putea să acceseze internetul prin conexiune 3G şi chiar să iniţieze apeluri în reţeaua de telefonie mobilă, folosind cardul SIM ataşat.

Windows 8

Dacă deja vă imaginaţi cât de ridicol ar arăta cineva ţinând la ureche o tabletă cu ecran de 7 inch sau mai mare, trebuie ştiut că apelurile audio vor fi desfăşurate folosind microfonul şi difuzorul audio integrat, similar modului Speaker oferit de majoritatea telefoanelor mobile. Din păcate chiar dacă ne ajută să nu devenim subiect de glume pentru cei din jur, acest mod de desfăşurare a convorbirilor nu este de nici un folos pentru păstrarea intimităţii conversaţiei, astfel încât este de preferat să apelăm la un set de căşti.

Primele indicii despre prezenţa suportului pentru apeluri telefonice au apărut chiar în imaginile de prezentare de la Microsoft BUILD conference 2011, unde alături de alte aplicaţii demonstrative am putut observa şi o secţiune Missed calls, detaliind ultimele apeluri nepreluate.

Windows 8

Un alt indiciu a venit chiar de la primele tablete Samsung create pentru platforma Windows 8, acestea oferind pe lângă suport 3G şi facilităţi pentru apeluri de voce.

Chiar dacă înlocuirea telefonului mobil cu o tabletă nu este deloc o soluţie practică, aceasta poate servi drept telefon auxiliar, la care să apelăm atunci când ne aflăm acasă sau la birou.

Odată cu trecerea timpului este posibili ca unii producători hardware să profite de noua funcţie introdusă cu Windows 8, dezvoltând noi modele smartphone bazate pe acest sistem de operare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News