Windows 8.1 a atins stadiul RTM, urmând să fie livrat partenerilor OEM chiar din această lună

26.08.2013
Windows 8.1 a atins stadiul RTM, urmând să fie livrat partenerilor OEM chiar din această lună

Windows 8.1, primul upgrade major adus sistemului de operare Windows 8, este finalizat şi gata să fie livrat partenerilor OEM pentru a fi integrat cu echipamentele ce vor lua drumul magazinelor în această toamnă.

Potrivit unor surse apropiate companiei, sistemul Windows 8.1 a atins stadiul RTM în data de 23 august, pachetul final de instalare având versiunea cu numărul 9600.16384.130821-1623. Aparent, decizia de a nu anunţa disponibilitatea versiunii Windows 8.1 RTM încă din ziua de vineri a fost luată pentru a nu reduce expunerea mediatică a unui alt anunţ important – schimbarea CEO-ului Steve Ballmer din fruntea companiei. Ţinând cont de mersul cotaţiei acţiunilor Microsoft, a căror valoare a crescut cu aproximativ 8% în doar câteva ore, decizia pare să fi fost una inspirată şi cu efecte benefice pentru companie şi acţionari.

Windows 8.1 a atins stadiul RTM, urmând să fie livrat partenerilor OEM chiar din această lună

Din păcate entuziaştii care speră să încerce mai devreme versiunea finală Windows 8.1 încă nu au motive de bucurie, deoarece Microsoft probabil nu va pune la dispoziţia publicului kit-ul de instalare mai devreme de 17 octombrie, când este programat evenimentul oficial de lansare.

Dacă în formă retail Windows 8.1 va fi prezentat sub forma unui pachet ce înlocuieşte Windows 8, utilizatorii care deţin deja o licenţă validă pentru acesta vor primi upgrade-ul la versiunea Windows 8.1 complet gratuit sub forma unei actualizări oferite prin serviciul Windows Update.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult