Windows 8.1 ar putea porni direct în modul desktop. Microsoft readuce Start Menu?

Windows 8.1 ar putea porni direct în modul desktop. Microsoft readuce Start Menu?

Potrivit unor indicii descoperite de câţiva utilizatori entuziaşti, care au luat la puricat codul celui mai nou build Windows 8.1 scăpat pe internet, Microsoft ar putea permite utilizatorilor Windows 8 să pornească sistemul de operare direct în modul Desktop, fără a mai întâmpina ecranul de start optimizat pentru ecrane touch.

Windows 8.1 ar putea porni direct în modul desktop. Microsoft readuce Start Menu?

În prezent, Windows 8 îşi întâmpină utilizatorii cu un ecran de start afişat în mod maximizat, realizat cu o interfaţă proiectată cu gândul la tablete şi laptop-uri prevăzute cu ecrane touch.

Cum era de aşteptat, măsura aplicată fără discriminare şi pentru utilizatorii de PC-uri desktop echipate cu mouse şi tastatură a stârnit controverse aprinse, noul ecran de start şi întreaga interfaţă Modern UI fiind percepute drept nepotrivite şi mai puţin funcţionale decât vechea interfaţă cu ferestre şi buton Start. Nimic nu a putut opri însă ambiţiile Microsoft pentru unificarea platformei desktop PC cu cea a tabletelor, gigantul software decizând înlocuirea celebrului Start Menu folosit încă de pe vremea lui Windows 95 cu un Start Screen optimizat exclusiv pentru ecrane touch, în ciuda faptului că schimbarea a fost îndelung criticată încă dinainte ca sistemul Windows 8 să fie lansat oficial.

Codul pentru Windows 8.1 pare să permită pornirea sistemului de operare direct în modul desktop

Rezultatul? La cinci luni de la lansare, Windows 8 este mai puţin atractiv decât Vista, iar vânzările de PC-uri au cunoscut cea mai abruptă scădere din ultimii 20 ani, fiind cu 11 – 14% mai mici în intervalul Q1 2013 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Aspru criticaţi de partenerii hardware pentru vânzările în declin, oficialii Microsoft ar putea decide să readucă în prim plan interfaţa Windows tradiţională, într-o încercare de a câştiga simpatia utilizatorilor care nu agreează noul Start Screen, sau nu dispun de hardware care să includă interfaţă touch.

Windows 8 - ecranul de start

Din păcate până în acest moment nu există indicii care să anunţe o reîntoarcere a vechiului Start Menu, astfel că beneficiile pornirii sistemului de operare în mod destkop sunt limitate, din moment ce pentru pornirea aplicaţiilor este nevoie să apelăm tot la ecranul de start pe bază de tile-uri.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult