Windows 8.1 este confirmat, va fi disponibil gratuit începând din vară

15.05.2013
Windows 8.1 este confirmat, va fi disponibil gratuit începând din vară

Microsoft a conformat oficial că sistemul de operare Windows 8 va primi o actualizare în cursul lunilor următoare, aceasta urmând să poarte numele Windows 8.1. Vestea mai bună este însă că aceasta va fi o actualizare gratuită, care va fi disponibilă prin intermediul Windows Store.

Zvonurile privitoare la adoptarea de către Microsoft a unui program de dezvoltare mai rapid, care să se concretizeze în actualizări mai mici dar şi mai dese, datează încă de anul trecut. Sub numele de cod Windows Blue, Microsoft ar urma sa adopte un ritm al lansărilor mai apropiat de cel folosit de Apple sau producătorii de distribuţii Linux, utilizatorii urmând să intre astfel mai repede în posesia actualizărilor şi să plătească mai puţin, sau chiar nimic, pentru ele.

Primul pas este acum Windows 8.1, a cărei primă versiune Preview va fi lansată în data de 26 iunie. Vestea cea mai bună este că această actualizare va fi una gratuită, Microsoft încercând astfel să crească nivelul satisfacţiei oferit de noua sa platformă software, care nu a mulţumit chiar toţi utilizatorii şi a cărei rată de adopţie nu a fost atât de rapidă pe cât şi-ar fi dorit compania.

Ce noutăţi va aduce Windows 8.1 este mai puţin clar, Microsoft afirmând doar că Windows 8.1 va oferi utilizatorilor de tablete şi PC-uri experienţa pe care şi-o doresc şi de care au nevoie. Dacă printre aceste lucruri se numără şi apariţia unui buton Start în mediul desktop sau chiar opţiunea evitării complete a mediului Modern UI, vom afla pe 26 iunie, când va avea loc conferinţa BUILD 2013.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News