Windows 8.1 with Bing, o posibilă versiune ieftină sau chiar gratuită de Windows 8

Windows 8.1 with Bing, o posibilă versiune ieftină sau chiar gratuită de Windows 8

Cu toate că Microsoft a promovat insistent sistemul de operare Windows 8 cu preţuri promoţionale sau gratuităţi şi se laudă că a vândut 200 de milioane de licenţe, rata reală de adopţie nu este prea grozavă. Compania pare decisă să încerce noi căi de atragere a utilizatorilor, după ieftinirea licenţelor Windows OEM pentru sistemele ieftine şi o zvonită reducere similară a costurilor de licenţiere pentru Windows Phone, acesta pregătind şi o variantă retail foarte ieftină sau chiar gratuită numită Windows 8.1 with Bing.

Conform ZDNET, surse din interiorul companiei sugerează că Microsoft cochetează cu ideea lansării unei ediţii speciale a sistemului de operare Windows 8 care va avea un preţ de comercializare redus sau va fi chiar gratuită. Această ediţie specială va trebui să atragă utilizatorii Windows 7 către noua versiune a sistemului de operare desktop de la Microsoft şi către serviciile pe care compania încearcă să le promoveze intens de câţiva ani buni: Office 365, OneDrive, Skype şi Bing.

În acest moment nu există prea multe detalii despre această posibilă variantă a sistemului de operare Windows 8. O versiune preliminară de test a sistemului de operare Windows 8.1 with Bing este deja disponibilă online şi aceasta nu pare să fie diferită de versiunea de bază care rulează în prezent pe calculatoarele utilizatorilor, însă acest lucru s-ar putea schimba până la lansarea oficială, în caz ca aceasta  va avea loc vreodată.

Unele zvonuri afirmă că integratorii care vor beneficia de reducerea costurilor de licenţiere pentru echipamentele ieftine ar urma să primească de fapt aceeaşi versiune Windows 8.1 with Bing, ceea ce ar face ca lansarea acesteia şi în versiune retail să devină o decizie de la sine înţeleasă.

Microsoft nu experimentează pentru prima oară cu ideea unei versiuni ieftine de Windows. De data aceasta sperăm însă că Windows 8.1 with Bing nu va avea soarta Windows XP Starter Edition sau Windows 7 Starter Edition, două ediţii cu cost scăzut care au fost însă limitate din punct de vedere al facilităţilor şi nu au fost îndrăgite de nimeni.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News