Windows App Studio: poţi realiza aplicaţii direct în browser, fără programare

02.11.2015
Windows App Studio: poţi realiza aplicaţii direct în browser, fără programare

În încercarea de a atrage mai mulţi dezvoltatori către Windows Store, Microsoft a lansat în trecut diverse unelte care să faciliteze portarea de aplicaţii de pe Android sau iOS pe sistemul său de operare. Acum, compania a mers mai departe, oferind o platformă web capabilă să realizeze aplicaţii fără a fi nevoie de introducerea de cod într-un limbaj de programare. Întregul proces este realizat într-o interfaţă grafică, iar publicarea aplicaţiilor în catalogul Windows Store este simplă şi rapidă.

Windows App Studio este numele noii unelte şi facilitează realizarea de programe care folosesc diverse API-uri web. Este foarte simplu să creezi o aplicaţie care afişează conţinutul unui website, a unui flux de ştiri dintr-o reţea de socializare sau care foloseşte limbaj HTML pentru funcţionare. Cei care doresc să creeze lucruri mai complexe pot să îşi pună propriul cod în format HTML în aplicaţie dacă doresc. Totul este disponibil direct din browser, iar în doar câteva minute poţi avea software funcţional, gata de lansat în magazinul de aplicaţii.

Cu siguranţă, nu vom asista la o revoluţie în cadrul Windows Store, majoritatea aplicaţiilor rezultate fiind simpliste. Cel mai mult de câştigat de pe urma Windows App Studio vor fi cei care administrează site-uri web şi doresc să ofere aplicaţii simple pentru a facilita accesul rapid la conţinut, sau celor care deţin canale de YouTube, Instagram sau alte platforme bazate pe conţinut creativ. Aplicaţiile sunt publicate în format universal, fiind capabile să ruleze pe toate dispozitivele Windows (pc-uri, tablete, telefoane, etc.).

Windows App Studio este disponibil chiar acum şi este accesabil din orice browser modern.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult