Windows Live – valul 3 pentru România

04.02.2009
Windows Live - valul 3 pentru România

Azi, în cadrul unei conferinţe de presă în care jurnaliştii cu experienţă au luat loc la aceeaşi masă cu bloggerii, Microsoft România a prezentat valul trei de programe şi servicii online din suita Windows Live.

Pentru cei mai mulţi utilizatori nu este clar ce înseamnă Windows Live. Este un sistem de operare nou, un program sau un site? Iar aici se poate spune că o altă titulatură ar fi putut evita confuziile. Sub umbrela Windows Live, Microsoft include atât aplicaţii software, cât şi servicii online.

Windows Live

Programele din suita Windows Live, denumite parţial în limba Română, sunt: Mail (urmaşul lui Outlook Express), Galerie Foto (gestionare şi prelucrare fotografii), Movie Maker, Messenger, Toolbar, Siguranţa familiei şi Writer (unul dintre cei mai buni clienţi de blogging). Dintre serviciile online fac parte Hotmail, Grupuri, Fotografii, Calendar, Evenimente, SkyDrive (25 GB stocare online) şi Spaces.

Tot din suita Live face parte şi serviciul Maps de la Microsoft. Corespondentul mult mai mediatizatului Google Earth, nu doar că afişează numele străzilor pentru oraşele mari, dar, începând de azi, are un nou unghi de vizualizare. Se numeşte Bird’s eye şi înfăţişeză oraşul de la un unghi de aproximativ 60 de grade.

Windows Live

Urmărește Go4IT.ro pe Google News