Windows Phone 8.1 va fi disponibil oficial începând cu prima jumătate a lunii iulie

Windows Phone 8.1 va fi disponibil oficial începând cu prima jumătate a lunii iulie

Anunţat la începutul lunii aprilie, sistemul de operare Windows Phone 8.1 este deja disponibil celor care au cumpărat un terminal Lumia 630 sau celor care au apelat la înregistrarea gratuită în App Studio şi au instalat versiunea Developer Preview. Utilizatorii care încă aşteaptă răbdători lansarea actualizării oficiale se pare că nu mai au mult de aşteptat, Microsoft India anunţând că Windows Phone 8.1 va deveni disponibil în mod oficial undeva în cursul primelor două săptămâni ale lunii iulie.

Iminenţa lansării versiunii 8.1 a platformei software Windows Phone a fost deja sugerată în cursul săptămânii trecute de lansarea actualizării Lumia Cyan pe un număr redus de terminale Nokia Lumia 925 şi Nokia Lumia 1020 din Finlanda şi Argentina. Conform Microsoft India, actualizările oficiale vor începe în prima jumătate a lunii viitoare şi vor fi disponibile pentru toate terminalele care folosesc în prezent Windows Phone 8.

Un interval de trei luni între prezentarea oficială şi viitoarea lansare este nedorit de mare, însă utilizatorii Windows Phone vor beneficia măcar de o multitudine de noutăţi interesante. Printre cele mai remarcabile facilităţi noi se numără Action Center, interfaţa mai flexibilă, asistentul digital Cortana (doar pentru SUA, pentru început), un browser îmbunătăţit bazat pe codul Internet Explorer 11, suport VPN (doar IKEv2) şi multe altele.

Conform unor informaţii neoficiale apărute în ultima perioadă, Windows Phone 8.1 va primi şi două actualizări în cursul acestui an, tot ce putem spera în acest moment fiind scurtarea perioadei dintre prezentarea lor şi lansarea efectivă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News