Windows Sets, funcţia care aducea suportul pentru tab-uri în Windows Explorer, nu va mai apărea în Windows 10

30.04.2019
Windows Sets, funcţia care aducea suportul pentru tab-uri în Windows Explorer, nu va mai apărea în Windows 10

Inspirată de funcţionalitatea Virtual Desktops, care permite gruparea aplicaţiilor rulate sub Windows 10 în desktop-uri virtuale pe care să le selectăm în funcţie de activitatea desfăşurată, Windows Sets trebuia să permită gruparea ferestrelor Windows Explorer într-o listă de tab-uri uşor de gestionat.

Windows Sets trebuia să ofere o alternativă la taskbar-ul Windows, permiţând gruparea ferestrelor Windows în grupuri de tab-uri complet separate, organizate după nevoile de moment şi mai uşor de gestionat dintr-o singură fereastră care la rândul ei poate fi minimizată pe taskbar.

Funcţia Windows Sets a fost demonstrată iniţial împreună cu noul Windows Timeline, ca un pachet de funcţii noi potenţial interesante. Windows Timeline a fost introdus oficial odată cu actualizarea Windows 10 April 2018 Update. În schimb, despre Windows Sets nu s-a mai auzit mai nimic până acum.

Potrivit dezvăluirilor făcute de surse apropiate companiei, Microsoft a renunţat la funcţionalitatea Windows Sets, pe motiv că aceasta nu a fost bine primită de utilizatorii înrolaţi în programul de testare Windows Insiders. Principalul argument este că folosirea tab-urilor în combinaţie cu ferestre Windows obişnuite crea mai multă confuzie decât ajuta cu organizarea mai eficientă a activităţilor desfăşurate. Mai mult decât atât, pentru ca suportul Windows Sets să funcţioneze şi cu aplicaţii obişnuite era nevoie de implicarea consistentă a dezvoltatorilor software.

În cele din urmă, Microsoft a decis să renunţe la Windows Sets, o funcţionalitate pentru care există deja alternativa Virtual Desktops mult mai puţin confuză şi fără cerinţe speciale pentru compatibilitatea cu aplicaţii Windows.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult