Xiaomi a suplimentat lista de telefoane Poco și Xiaomi care primesc actualizare la MIUI 14

06.05.2023
Xiaomi a suplimentat lista de telefoane Poco și Xiaomi care primesc actualizare la MIUI 14

Anunțat în luna decembrie, upgrade-ul la interfața MIUI 14 va ajunge în perioada următoare la și mai multe modele de telefoane Xiaomi, Redmi și Poco.

Deși, în general nu oferă acest „tratament” pentru modele de telefoane ce au depășit pragul de doi ani de la lansare, Xiaomi mai face unele excepții. În cazul de față, cel mai probabil este vorba de un upgrade „parțial”, Xiaomi adaptând skin-ul MIUI 14 ultimei versiuni oficiale de firmware disponibilă pentru telefonul respectiv. Astfel, cei care dețin telefoane din lista de mai jos și încă așteaptă actualizarea la Android 13 vor fi puțin dezamăgiți să descopere că ugrade-ul MIUI este mai mult o cosmetizare, aplicată nucleului Android 12 existent.

Potrivit calendarului prezentat, toate dispozitivele eligibile ar urma să primească actualizare la MIUI 14 până la jumătatea acestei veri. Totuși, Xiaomi precizează că firmware-ul ar putea întârzia pentru utilizatorii din anumite regiuni geografice, depășind intervalul de timp estimat.

Printre noutățile MIUI 14 avem stocare optimizată prin arhivarea automată a aplicațiilor rar utilizate, interacțiuni mai intuitive și noi funcții de confidențialitate. În continuare, puternic inspirat de iOS, MIUI 14 îmbunătățește ecranul de pornire oferind suport pentru foldere mari, suport pentru cartonașe cu mai multe informații din aplicațiile preferate, noi widget-uri și imagini wallpaper. Totodată, de acum este permisă și eliminarea notificărilor persistente din listă.

Xiaomi spune că noua versiune MIUI este mai „ușoară” ca niciodată, primind numeroase optimizări pentru reducerea consumului de memorie și procesor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult